Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σε περίπτωση Grexit, διασφαλισμένοι οι επενδυτές που κατέχουν ελληνικά καλυμμένα ομόλογα

Moody's: Σε περίπτωση Grexit, διασφαλισμένοι οι επενδυτές που κατέχουν ελληνικά καλυμμένα ομόλογα
Εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, υπάρχουν προστατευτικά μέτρα - απέναντι στο ενδεχόμενο μετατροπής νομίσματος - για τα ελληνικά καλυμμένα ομόλογα
Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, οι επενδυτές που διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικά καλυμμένα ομόλογα είναι θωρακισμένοι, διαμηνύει, σε μια ακόμη έκθεσή του για τη χώρα, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's.
Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο οίκος, εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, υπάρχουν ήδη προστατευτικά μέτρα - απέναντι στο ενδεχόμενο μετατροπής νομίσματος - για τα ελληνικά καλυμμένα ομόλογα, ωστόσο κρίνεται αβέβαιη η αποτελεσματικότητά τους.
Εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, οι επενδυτές θα είναι θωρακισμένοι, λόγω αυτών των προστατευτικών μέτρων, καθώς δεν αποκλείεται να λαμβάνουν πληρωμές σε ευρώ, εξηγεί, μεταξύ άλλων, η Μοοdy's.
"Το σενάριο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ είναι υποθετικό", σπεύδει, ωστόσο, να διευκρινίσει ο οίκος, που πριν από ένα 24ωρο υποβάθμισε αιφνίδια την αξιολόγηση της Ελλάδας, σε Caa2.
"H χρήση του αγγλικού δικαίου είναι ικανή να προστατεύσει τους επενδυτές", εξηγεί η Julie Ng, αντιπρόεδρος της Μοοdy's και κορυφαία αναλύτρια του οίκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης