Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of Tokyo Mitsubishi: Ξεμένει από χρήματα η Ελλάδα – Απαιτείται συμφωνία εντός του Μαΐου

Bank of Tokyo Mitsubishi: Ξεμένει από χρήματα η Ελλάδα – Απαιτείται συμφωνία εντός του Μαΐου
Η αβεβαιότητα για τη χώρα επηρεάζει το ευρώ
Την ανάγκη να επιτευχθεί μια συμφωνία εντός του Μαΐου για την Ελλάδα, καθώς είναι πολύ κοντά στο να ξεμείνει από χρήματα, επισημαίνει σε ανάλυσή της η Bank of Tokyo Mitsubishi.
Όπως σημειώνει, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών εντόκων γραμματίων κινούνται υψηλότερα, το ίδιο συμβαίνει και με τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, κάτι που λειτουργεί υποστηρικτικά για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου.
Ωστόσο, ενώ το momentum είναι ακόμη πολύ ισχυρό στις αγορές ομολόγων για υψηλότερες αποδόσεις, η όρεξη για αγορές ευρώ έχει εξασθενίσει και η ισχυρή συσχέτιση των αυξανόμενων αποδόσεων και της ενίσχυσης του ευρώ αποδυναμώνεται.
Η αβεβαιότητα σχετικά με την Ελλάδα, σύμφωνα με την Bank of Tokyo Mitsubishi, είναι ένας από τους παράγοντες που συμβαίνει αυτό, καθώς κάθε μέρα που περνά, αυξάνεται ο κίνδυνος ενός χάους ενώ και η «ακρασφαλής διπλωματία» εντείνεται.
Με την αποπληρωμή μισθών και συντάξεων να εξαρτώνται από τα ταμειακά διαθέσιμα, οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στο να ξεμείνει από χρήματα και ότι μια συμφωνία θα πρέπει να έχει επιτευχθεί μέχρι τα τέλη του μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης