Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Guardian: Τη λύση της 4μηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος θα συζητήσουν Τσίπρας - Merkel

Guardian: Τη λύση της 4μηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος θα συζητήσουν Τσίπρας - Merkel
Η Sueddeutsche Zeitung αποκάλυψε πρώτη - το βράδυ της Τετάρτης - πως οι Ευρωπαίοι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο παράτασης του ελληνικού προγράμματος μέχρι το φθινόπωρο
Το ενδεχόμενο τετράμηνης παράτασης του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος αναμένεται να συζητήσουν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνάντησης το βράδυ της Πέμπτης, αμέσως μετά το πέρας των εργασιών της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας.
Όπως αποκαλύπτει ο βρετανικός Guardian, Γερμανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν πως εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο τετράμηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να λάβει πολύτιμο χρόνο, τον οποίο θα χρειαστεί για την κατάρτιση ενός διεξοδικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου.
Η Sueddeutsche Zeitung αποκάλυψε πρώτη - το βράδυ της Τετάρτης - πως οι Ευρωπαίοι και δη το Eurogroup εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο παράτασης του ελληνικού προγράμματος μέχρι το φθινόπωρο.
Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν ήδη διαψεύσει τα σενάρια περί παράτασης του ελληνικού προγράμματος, όμως τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου επιμένουν.

Τι ανέφερε το www.bankingnews.gr από τις 20 Μαΐου 2015, ώρα 23:07:

Sueddeutsche Zeitung: Παράταση του ελληνικού προγράμματος μέχρι το φθινόπωρο εξετάζει το Eurogroup
Παράταση του προγράμματος της Ελλάδας μέχρι το φθινόπωρο φέρεται πως εξετάζει το Eurogroup, όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
Kατά τις πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο παράτασης της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας μέχρι το φθινόπωρο.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η δανειακή σύμβαση της Ελλάδας λήγει στις 30 Ιουνίου 2015, οπότε εκπνέει και η τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, το εν λόγω σχέδιο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το εάν θα γίνει αποδεκτό ή όχι από τη Γερμανία.
Ακόμη κι αν εξετάζεται από το Eurogroup η εν λόγω πρόταση τελεί υπό την έγκριση του Βερολίνου.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι ζητούν σοβαρά ανταλλάγματα από την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να εγκρίνουν νέα παράταση του ελληνικού προγράμματος.
Ειδικότερα, το Eurogroup ζητά να εφαρμοστούν οι αλλαγές στο καθεστώς του ΦΠΑ, αλλά και λήψη μέτρων, συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης