Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αναδύεται μια νέα αγορά τίτλων πραγκοσμίως - Έρχονται τα «πράσινα» ομόλογα

tags :
Moody's: Αναδύεται μια νέα αγορά τίτλων πραγκοσμίως - Έρχονται τα «πράσινα» ομόλογα
Τα «πράσινα» ομόλογα προορίζονται για την άντληση κεφαλαίων αποκλειστικά για έργα ή δραστηριότητες με στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα
Τις δυνατότητες των «πράσινων» ομολόγων τονίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody's, δεδομένου του εκκολαπτόμενου ενδιαφέροντος από αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες για πολύπλοκα σχήματα στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Ινδία και η Κίνα.
Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, το ενδιαφέρον για τα «πράσινα» ομόλογα έχει αυξηθεί, ενώ δεν είναι λίγες οι εταιρείες που εξετάζουν τη χρήση και τις προοπτικές τους.
Ωστόσο, η Moody's παρατηρεί ότι ακόμη τα ισχύοντα πρότυπα λειτουργίας και ελέγχου «εμποδίζουν» την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι τα «πράσινα» ομόλογα προορίζονται για την άντληση κεφαλαίων αποκλειστικά για έργα ή δραστηριότητες με στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα
Ο όγκος των «πράσινων» ομολόγων που πωλήθηκαν το 2014 τριπλασιάστηκε σε περίπου 37 δισ. δολάρια από το 2013, σύμφωνα με στοιχεία από την Climate Bonds Initiative, ενώ οι αναλυτές αναμένουν οι εκδόσεις να τριπλασιαστούν το 2015.
Επίσης, μεγάλες τράπεζες από τις αναδυόμενες αγορές έχουν αρχίσει και ενδιαφέρονται για τα «πράσινα» ομόλογα.
Τον Μάρτιο η Yea Bank Limited της της Ινδίας πούλησε το πρώτο πράσινο ομόλογο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης