Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: H Eλλάδα δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο και δεν θα οδηγήσει σε βίαιη διόρθωση το ευρώ

UBS: H Eλλάδα δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο και δεν θα οδηγήσει σε βίαιη διόρθωση το ευρώ
Η Ελλάδα αν και δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο για το ευρώ είναι σε θέση να κλονίσει την πορεία του
Την πεποίθηση πως η Ελλάδα δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο, ωστόσο είναι σε θέση να κλονίσει την πορεία του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος, εκφράζει η UBS, αποτιμώντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.
"Υπήρχε κάποια εποχή που η Ελλάδα δεν συνιστούσε σοβαρό θέμα στις κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος, με αιχμή την πορεία του ενιαίου νομίσματος.
Πλέον η Ελλάδα συνιστά... θέμα για το ευρώ, καθώς οι εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα είναι σε θέση να επηρεάσουν τις κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος", σχολιάζει ο Geoffrey Yu, στρατηγικός αναλυτής της UBS.
"Δεν θεωρώ πως το ευρώ θα οδηγηθεί σε βίαιη διόρθωση άμεσα, γιατί ακόμη κι αν επικρατήσει το αρνητικό σενάριο για την Ελλάδα, η χώρα δεν αποτελεί πλέον συστημικό κίνδυνο", προσθέτει.
Ταυτόχρονα ο Yu προειδοποιεί πως μια εξέλιξη που συνδέεται με την Ελλάδα - όπως για παράδειγμα μια μη πληρωμή δόσης προς τους δανειστές - αυξάνει τις πιθανότητες να συμβεί ένα άλλο γεγονός - όπως για παράδειγμα μια στάση πληρωμών...
Αυτό το ενδεχόμενο ενός ντόμινο εξελίξεων είναι ικανό να διώξει τους επενδυτές μακριά από το ευρώ και να τους στρέψει σε άλλα νομίσματα, όπως το δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης