Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Investec: Πιθανή παραμένει η επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα εντός των επόμενων ωρών

Investec: Πιθανή παραμένει η επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα εντός των επόμενων ωρών
O χρόνος εξαντλείται για την ελληνική κυβέρνηση
Πιθανή χαρακτηρίζει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων εντός των επόμενων ωρών, η Investec.
Ειδικότερα, εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να δράσει πάνω στα στενά χρονικά περιθώρια που θέτουν, έμμεσα ή άμεσα, οι εταίροι με δηλώσεις τους.
Παράλληλα, η Investec, αναφέρεται στην αποχώρηση του ΔΝΤ από το Brussels Group και τις τεχνικές συζητήσεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα, καθώς και τις πληροφορίες, που μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Bild, σύμφωνα με τις οποίες η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο νέο haircut στο ελληνικό χρέος, σε περίπτωση χρεοκοπίας.
Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι ο χρόνος εξαντλείται για την ελληνική κυβέρνηση, ενώ οι διαφορές με τους πιστωτές παραμένουν αγεφύρωτες.
Τουλάχιστον αυτό κατέστη σαφές από τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΔΝΤ, Gerry Rice, ο οποίος τόνισε ότι η συμφωνία απέχει ακόμα πολύ.
Η Investec σχολιάζει, ωστόσο, ότι το ευρώ καταγράφει μόνο οριακές απώλειες έναντι του δολαρίου, κάτι που ίσως υποδηλώνει ότι οι επενδυτές ανέμεναν την αποχώρηση του ΔΝΤ και παραμένουν αισιόδοξοι για τη συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης