Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Η ελληνική αβεβαιότητα πλήττει την ποιότητα των τραπεζικών assets

UBS: Η ελληνική αβεβαιότητα πλήττει την ποιότητα των τραπεζικών assets
Η παρατεταμένη αβεβαιότητα και η μακρά έλλειψη ρευστότητας πιθανώς θα αυξήσει τις πιέσεις στην ελληνική οικονομία, προειδοποιεί η βρετανική τράπεζα
Σαφή προειδοποίηση για την ποιότητα των τραπεζικών κεφαλαίων απηύθυνε η UBS, υπογραμμίζοντας τις επιπτώσεις της μακράς οικονομικής αβεβαιότητας στις ελληνικές τράπεζες.
Σε σύντομη ανάλυσή της για την Ελλάδα, η βρετανική τράπεζα επισημαίνει ότι η παρατεταμένη αβεβαιότητα και η μακρά έλλειψη ρευστότητας πιθανώς θα αυξήσει τις πιέσεις στην ελληνική οικονομία.
Μάλιστα, τόνισε ότι οι συγκεκριμένες συνθήκες επιδεινώνουν σημαντικά την ποιότητα των τραπεζικών κεφαλαίων, αποδυναμώνοντας περαιτέρω τη θέση των τραπεζών
Σημειώνεται ότι οι εκροές καταθέσεων στις 19 Ιουνίου, ανήλθαν στα 1,08 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική εκροή από τις 12 Ιουνίου στα 4,36 δισ. ευρώ.
Οι συνολικές καταθέσεις έχουν υποχωρήσει περίπου στα 125 δισ. ανεβάζοντας την συνολική εκροή από την 1η Δεκεμβρίου του 2014 στα 39 δισ. ευρώ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι αν οι καταθέσεις υποχωρήσουν κάτω από τα 120 δισ. με παράλληλο ήπιο haircuts στα collaterals το τραπεζικό σύστημα έχει τελειώσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης