Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN: Είναι ώρα να ακυρώσετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα; - Τι θα γίνει σε περίπτωση Grexit

CNN: Είναι ώρα να ακυρώσετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα;   - Τι θα γίνει σε περίπτωση Grexit
Οι απαντήσεις ελληνικών παραγόντων στα τρομολαγνικά ερωτήματα που πιθανόν απασχολούν κάποιους είναι αρκετά καθησυχαστικές
Να ξανασκεφτούν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, καλεί εν μέσω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για τη χώρα, τους τουρίστες που ήδη έχουν κάνει κράτηση ή σκέφτονται να κάνουν, το CNN καλλιεργώντας κλίμα φόβου για το τι θα απογίνουν τα εκατομμύρια ταξιδιωτών και αν στη χώρα θα γίνονται δεκτές πληρωμές σε ευρώ ή με κάρτα.
Στο δημοσίευμα με τίτλο: «Είναι ώρα να ακυρώσετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα»; αναφέρεται ότι στο σενάριο του Grexit η δραχμή εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πώς θα επηρεαστούν οι εκατομμύρια τουρίστες.
Ωστόσο, οι απαντήσεις ελληνικών παραγόντων στα τρομολαγνικά ερωτήματα που πιθανόν απασχολούν κάποιους είναι αρκετά καθησυχαστικές.
Όπως αναφέρει καθώς στη χώρα αναμένονται φέτος 25 εκατ. τουρίστες, κάτι που θα συνεισφέρει σχεδόν κατά 25% στο εισόδημα της Ελλάδας για το 2015, η χώρα θέλει να τους διαβεβαιώσει ότι οι διακοπές τους θα είναι ασφαλείς.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης φέρεται να δηλώνει ότι: «Καθώς ξεκινά θερινή σεζόν είμαστε προετοιμασμένοι να διαβεβαιώσουμε τους τουρίστες για την διασκέδαση και την ασφάλεια τους.
Πάνω απ’ όλα δεν ανησυχώ οπότε κανείς δεν θα έπρεπε να ακυρώσει τις διακοπές του».
Στη συνέχεια θέτει ερωτήσεις για τυχόν απορίες που έχουν οι τουρίστες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν φέτος στην Ελλάδα.
Στο πρώτο σχετικά με το αν θα πρέπει να ακυρώσει κανείς τις διακοπές του, παραθέτει τη δήλωση του προέδρου του ΣΕΤΕ ότι «δεν υπάρχει λόγος για ακύρωση.
Η Ελλάδα είναι μια όμορφη και ήσυχη χώρα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κίνδυνος για μια απεργία ή μια διαδήλωση».
«Στο χειρότερο σενάριο», προσθέτει, θα υπάρξουν capital controls αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει τους τουρίστες.
Θα υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα και θα λειτουργούν πιστωτικές κάρτες.
Η Ελλάδα είναι η καλύτερη επιλογή value for money φέτος».
Σε ερώτηση για το αν οι τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα κάνουν σχέδια έκτακτης ανάγκης παραθέτει την απάντηση της συνιδρύτριας του Discover Greek Culture Tours Σοφίας Αντωνιάδου, η οποία λέει ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δεν εξετάζουν τέτοια σενάρια επειδή δεν υπάρχει φόβος ότι η δημοσιονομική κρίση θα έχει κάποιο σημαντικό αντίκτυπο στη βιομηχανία του τουρισμού, τουλάχιστον αυτό το καλοκαίρι.
«Πιστεύουμε ότι είναι αρκετά μακριά και ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε σχέδια έκτακτης ανάγκης», είπε και πρόσθεσε ότι «οι τουρίστες θα είναι μια χαρά εδώ ακόμα και αν βγούμε από το ευρώ».
Ακόμα επιχειρεί να δώσει απάντηση στο θεωρητικό επίσης ερώτημα «αν υπάρχει κίνδυνος να μην λειτουργούν οι πιστωτικές κάρτες».
Σε αυτό παραθέτει την απάντηση ενός συμβούλου επιχειρήσεων στην Αθήνα, του Παναγιώτη Ζαρίφη, που σημειώνει ότι αν τα τελευταία μέτρα για αποφυγή χρεοκοπίας στεφθούν με επιτυχία τότε η πιθανότητα μειώνεται, παρόλο που απλά θα καθυστερούσε το αναπόφευκτο. Αν γίνει όμως οι τουρίστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν, επισημαίνει ο ίδιος.
«Ακόμα και στο χειρότερο σενάριο οι πιστωτικές κάρτες θα εξακολουθούν να γίνονται ευρέως αποδεκτές και οι τουρίστες θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν χωρίς περιορισμούς».
Τέλος, στην ερώτηση αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη αν τα μαγαζιά θα εξακολουθούν να δέχονται ευρώ ο κ. Ζαρίφης απαντά ότι «στο εξαιρετικά απίθανο γεγονός» που η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή το αμερικάνικο δολάριο και το ευρώ θα εξακολουθούν να γίνονται δεκτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης