Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of Tokyo Mitsubishi: Η ΕΚΤ ενισχύει το οπλοστάσιό της έναντι πιθανών αναταραχών λόγω Ελλάδας

Bank of Tokyo Mitsubishi: Η ΕΚΤ ενισχύει το οπλοστάσιό της έναντι πιθανών αναταραχών λόγω Ελλάδας
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε την αγορά και εταιρικών ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος QE
Στην ενίσχυση του… οπλοστασίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με την αγορά και κρατικών εταιρικών ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος QE, προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανές αναταραχές λόγω της Ελλάδας, αναφέρεται η Bank of Tokyo Mitsubishi.
Όπως σημειώνεται, «στο πλαίσιο των επιδεινούμενων οικονομικών συνθηκών και των πιθανών αναταραχών αν η Ελλάδα ψηφίσει «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ακούσαμε με ενδιαφέρον την ανακοίνωση της ΕΚΤ ότι θα προσθέσει τα ομόλογα κρατικών εταιρειών στη λίστα με τα ομόλογα που αγοράζει στο πλαίσιο του QE.
»Η επέκταση των αγορών θα ενισχύσει τις εικασίες ότι η ΕΚΤ ενδεχομένως να μάχεται να ολοκληρώσει το σχέδιο αγοράς ομολόγων και ίσως τελικά να προσθέσει και τα εταιρικά ομόλογα στις αγορές της».
Η Bank of Tokyo Mitsubishi επισημαίνει: «Είναι αξιοσημείωτο ότι μετά τις δηλώσεις του μέλους της ΕΚΤ, Benoit Coeure, ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε αγορές πριν από τη μη ρευστοποιήσιμη περίοδο διακοπών κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου, έχουν υπάρξει λίγες ενδείξεις αύξησης του ρυθμού αγορών.
»Οι αγορές φθάνουν κατά μέσο όρο τα 12 δισ. εβδομαδιαία στα περιουσιακά στοιχεία του δημόσιου τομέα και τα 3 δισ. ευρώ σε ABS και καλυμμένα ομόλογα συνδυαστικά (από τις 9 Μαΐου)».
Η Bank of Tokyo Mitsubishi εκτιμά ότι με τον τρέχοντα ρυθμό αγορών, στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2016 θα έχουν γίνει αγορές 1,28 τρισ. ευρώ, οπότε μερική χαλάρωση στον ρυθμό θα επέτρεπε πάλι στην ΕΚΤ να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης