Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Open Europe: Δυσοίωνες όλες οι επιλογές των Ελλήνων - Τι μπορεί να περιμένουν μετά το δημοψήφισμα;

Open Europe: Δυσοίωνες όλες οι επιλογές των Ελλήνων  - Τι μπορεί να περιμένουν μετά το δημοψήφισμα;
Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου το μέλλον της Ελλάδας είναι αβέβαιο
Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου το μέλλον της Ελλάδας είναι αβέβαιο, τονίζει σε άρθρο του ο ιστότοπος Οpen Europe.
Το ΟΧΙ θα περιλαμβάνει μακροχρόνια σκληρά μέτρα λιτότητας καθώς έχει πληγεί η αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης από τους δανειστές ενώ είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να παραμένει στην εξουσία εάν επικρατήσει το ΝΑΙ.
Ως αποτέλεσμα θεωρείται πολύ πιθανή η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών σύντομα στις οποίες δεν αποκλείεται ο ΣΥΡΙΖΑ να ξανακερδίσει γεγονός που θα οδηγήσει την Ελλάδα εκεί απ΄ όπου ξεκίνησε πριν από 5 μήνες.
Η επιλογή του ΟΧΙ πάντως θεωρείται από τους πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές ως κίνηση προς την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, μια ιδιαίτερα επίπονη μετάβαση για τους έλληνες.
Οποιο κι αν είναι πάντως το αποτέλεσμα σίγουρα θα αναγκάσει τους ευρωπαίους να ξανασκεφτούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται. Η έξοδος από αυτό όμως δεν ευνοεί κανένα και σίγουρα όχι τους έλληνες.

150703Exposure2 itemprop=

Αυτή τη στιγμή το χρέος της Ελλάδας ανέρχεται σε 313 δις ευρώ τα οποία σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα βρίσκεται στα χέρια των θεσμών.

150703GreekDebt2 itemprop=


Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι το χρέος αυτό δεν μπορεί να αναπροσαρμοστεί, αν και ένα σημαντικό μέρος πρόκειται να διαγραφεί μόνο εάν η Ελλάδα παραμένει εντός της ευρωζώνης. Σε διαφορετική περίπτωση η πιθανότητα διαγραφής χρέους είναι στον αέρα.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το ποσοστό είναι οριακό και για τα δύο στρατόπεδα.
Όπως δείχνει και ο ακόλουθος πίνακας το ΟΧΙ κυμαίνεται από 40%- 54% και το ΝΑΙ 33%έως 47%.
150703Polls2 itemprop=

Το ΝΑΙ πάντως σύμφωνα με τους ευρωπαίους ηγέτες αλλά και το ΔΝΤ θα σημάνει την αρχή μιας νέας διαπραγμάτευσης με νέους όρους καθώς η Ελλάδα χρειάζεται πλέον νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας. Το ΟΧΙ βάζει την Ελλάδα σε άγνωστα νερά και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι πρόκειται να γίνει.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης