Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Franklin Templeton: Τον Σεπτέμβριο κλειδώνει η συμφωνία Ελλάδας - δανειστών - Δεν θα γίνουν εκλογές

Franklin Templeton: Τον Σεπτέμβριο κλειδώνει η συμφωνία Ελλάδας - δανειστών - Δεν θα γίνουν εκλογές
Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη παραμένει, αλλά σίγουρα μετά την ψήφιση της πρώτης δέσμης μέτρων από τη βουλή, έχει μειωθεί αισθητά
Ένα βήμα πιο κοντά στην κατεύθυνση της θεραπείας της ελληνικής κρίσης έχει πραγματοποιήσει η Ευρωζώνη, όπως επισημαίνει σε νέα έκθεσή της για το ελληνικό ζήτημα η Franklin Templeton.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, ένα ακόμη κεφάλαιο του ελληνικού δράματος έκλεισε την Τετάρτη, μετά την ψήφιση από την πλευρά της ελληνικής βουλής της πρώτης δέσμης μέτρων που ζητούν οι δανειστές.
Ωστόσο το κεφάλαιο που έκλεισε δεν αποτελεί για κανέναν λόγο και το τελευταίο.
Η συμφωνία που επετεύχθη το δραματικό βράδυ της Συνόδου Κορυφής - και η οποία εγκρίθηκε από την ελληνική βουλή - αναμένεται χωρίς αμφιβολία να επιδεινώσει την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, καθώς φέρνει στη χώρα ακόμη περισσότερη λιτότητα από εκείνη που απέρριψαν οι Έλληνες το βράδυ του δημοψηφίσματος.
Οι εξελίξεις αυτές δεν προκαλούν καμία έκπληξη, δεδομένης της επιδείνωσης των σχέσεων - τόσο σε οικονομικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο - μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της.
Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις γίνεται αντιληπτό ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε πως το σημαντικότερο όλων ήταν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.
Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη παραμένει, αλλά σίγουρα μετά την ψήφιση της πρώτης δέσμης μέτρων από την ελληνική βουλή, ο κίνδυνος αυτός έχει μειωθεί αισθητά.
Για την οριστικοποίηση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών θα απαιτηθούν σίγουρα αρκετοί μήνες, αλλά και νέες κρίσιμες ψηφοφορίες, όχι μόνο στην ελληνική βουλή, αλλά και στα περισσότερα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.
Σύμφωνα με ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, η οριστικοποίηση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν τον Σεπτέμβριο.
Μετά από όλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να συνεχίσει για καιρό, υπό την τρέχουσα δομή της.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό, αλλά το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών δεν είναι πιθανό.
Το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν έχουν επιλυθεί, αλλά θα συνεχίσουν ως έχουν μέχρις ότου η χώρα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης