Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Xωρίς ουσιαστικό όφελος η υπαγωγή της Ελλάδας στο QE της ΕΚΤ - Δεν θα διευκολυνθεί η επάνοδος στις αγορές

Reuters: Xωρίς ουσιαστικό όφελος η υπαγωγή της Ελλάδας στο QE της ΕΚΤ - Δεν θα διευκολυνθεί η επάνοδος στις αγορές
Οι αγορές ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ θα είναι πολύ μικρής έκτασης και επομένως δεν θα είναι ικανές να μειώσουν τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
To πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (QE) της ΕΚΤ μπορεί να έχει ουσιαστικό όφελος για την Ελλάδα, όπως αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά το πρακτορείο, η ΕΚΤ θα αρχίσει πιθανότατα να αγοράζει ελληνικά ομόλογα τον επόμενο μήνα, καθώς η αγορά ομολόγων προϋποθέτει την υπαγωγή της χώρας σε πρόγραμμα.
Ωστόσο, οι αγορές ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ θα είναι πολύ μικρής έκτασης και επομένως δεν θα είναι ικανές να μειώσουν τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, ώστε η Ελλάδα να κατορθώσει να επιστρέψει σύντομα στις αγορές για δανεισμό.
Η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά σε συμφωνία με τους δανειστές πριν τις 20 Αυγούστου, αλλά η ΕΚΤ δεν αποκλείεται να αποφύγει την αγορά ελληνικών ομολόγων, προτάσσοντας την ανάγκη να έχει απτά αποτελέσματα - εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης - για ισχυρή και αξιόπιστη εφαρμογή του προγράμματος.
"Η αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ δεν πρόκειται να κάνει... τη διαφορά και δεν πρόκειται να διευκολύνει την επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές" σχολιάζει ο Vincent Chaigneau, στρατηγικός αναλυτής της Societe Generale.
Η ΕΚΤ άλλωστε, συνεχίζει το Reuters, κατέχει ήδη ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ελληνικών ομολόγων, τα οποία αγοράστηκαν στο πλαίσιο του προηγούμενου προγράμματος της ΕΚΤ (Securities Markets Program - SMP).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης