Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Βελτιώνονται οι προοπτικές για τα ευρωπαϊκά καλυμμένα ομόλογα - Έχουν αντέξει τις αντιξοότητες

tags :
Moody's: Βελτιώνονται οι προοπτικές για τα ευρωπαϊκά καλυμμένα ομόλογα - Έχουν αντέξει τις αντιξοότητες
Η πορεία των καλυμμένων ομολόγων και η αντοχή τους κατά τη διάρκεια της κρίσης έχει ενθαρρύνει τους επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο
Η βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου και του μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην Ευρώπη έχει δημιουργήσει μια έντονα θετική τάση για τα ευρωπαϊκά καλυμμένα ομόλογα, που έχουν αντέξει αντιξοότητες από την Ελλάδα και τη γενική αστάθεια της αγοράς, σύμφωνα με τη Moody's.
Σε ανάλυσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα, η Moody's επισημαίνει ότι αναμένεται μείωση της αστάθειας της αξιολόγησης στο μέλλον για τους ισχυρότερους εκδότες, παρά τις προκλήσεις που προκύπτουν από την Ελλάδα και την απότομη διόρθωση στις τιμές των μετοχών στην Κίνα.
«Η πορεία των καλυμμένων ομολόγων και η αντοχή τους κατά τη διάρκεια της κρίσης έχει ενθαρρύνει τους επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο  Jose De Leon, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Moody's.
Περιμένουμε να δούμε περισσότερους εκδότες να εισέρχονται στην αγορά από την Τουρκία, την Πολωνία, τη Βραζιλία ή τη Ρουμανία.
«Μία από τις πιο σημαντικές τάσεις που έχουμε δει είναι οι εκδότες να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τις δομές επέκτασης καλυμμένων ομολόγων, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος αναχρηματοδότησης».
"Σε ορισμένες χώρες, οι εκδότες καλυμμένων ομολόγων έχουν επίσης λάβει μέτρα για να αντισταθμίσουν τις κανονιστικές απαιτήσεις που επιβάλλουν ορισμένα επίπεδα της ρευστότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης