Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Διατηρεί την αξιολόγηση Restricted Default για την Αργεντινή λόγω αδυναμίας να εξυπηρετήσει το χρέος της

Fitch: Διατηρεί την αξιολόγηση Restricted Default για την Αργεντινή λόγω αδυναμίας να εξυπηρετήσει το χρέος της
Πρόκειται για τη νομική διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Αργεντινής και συγκεκριμένων hedge funds, τα οποία δεν συμμετείχαν στις δύο αναδιαρθρώσεις του χρέους της χώρας, το 2005 και το 2010
Αμετάβλητη στο καθεστώς Restricted Default (RD - Περιορισμένη Χρεοκοπία) αποφάσισε να διατηρήσει τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση σε ξένο νόμισμα της Αργεντινής ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch.
Ταυτόχρονα ο οίκος επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Αργεντινής σε εγχώριο νόμισμα, αλλά και το coyntry ceiling στο CCC, καθώς και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση στο Restricted Default.
Η απόφαση του οίκου να διατηρήσει στο καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση, σε ξένο νόμισμα, της Αργεντινής αντανακλά κατά την αδυναμία της κυβέρνησης της χώρας να εξυπηρετήσει το εξωτερικό δημόσιο χρέος της και να εξέλθει επί της ουσίας από το καθεστώς στάσης πληρωμών ως προς το εξωτερικό δημόσιο χρέος της.
Πρόκειται για την επόμενη πράξη της νομικής διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Αργεντινής και συγκεκριμένων hedge funds, τα οποία δεν συμμετείχαν στις δύο αναδιαρθρώσεις του χρέους της χώρας, το 2005 και το 2010.
Η Fitch δεν θεωρεί πως το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, προβλέποντας διατήρηση της αβεβαιότητας για το προσεχές διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης