Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε απόσταση αναπνοής το ελληνικό χρηματιστήριο από την κρίσιμη ζώνη των 685 μονάδων

Σε απόσταση αναπνοής το ελληνικό χρηματιστήριο από την κρίσιμη ζώνη των 685 μονάδων
Γ.Δ και FTSE/25 έκλεισαν  πολύ κοντά στις κρίσιμες ζώνες οι οποίες θα κρίνουν την επιτάχυνση της ανόδου ή την τεχνική οπισθοχώρηση
Με θετικό πρόσημο (+5,61%) έκλεισε η εβδομάδα για το Γ.Δ στις 676,93 μονάδες ξεκινώντας με έντονα ανοδική διάθεση από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 5/10 η οποία έδωσε κέρδη (+4,07%).
Πλησιάζοντας προς το τέλος της εβδομάδος η δυναμική της ανόδου μετριάστηκε αφού προσεγγίστηκε η σημαντική ζώνη των 675 μονάδων τονίζοντας από το προηγούμενο σχόλιο πως θα απαιτηθεί ανοδική διάσπαση της συγκεκριμένης περιοχής για ουσιαστική αντιστροφή του βραχυπρόθεσμου momentum.
Ταυτόχρονα, αξίζει να επισημάνουμε την προσπάθεια αύξησης του τζίρου στις ανοδικές συνεδριάσεις και το αγοραστικό σήμα που δόθηκε από τον ταλαντωτή  MACD στο ημερήσιο γράφημα του Γ.Δ την Τετάρτη 7/10.
Αυτοί οι παράγοντες θα λειτουργήσουν βοηθητικά για επιτάχυνση της ανόδου ΜΟΝΟ ΕΑΝ συνοδευτούν από καθαρή ανοδική διάσπαση της ζώνης 675 – 685 μονάδων.
Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική και η ζώνη 725 – 750 μονάδων εξαιρετικά σημαντική περιοχή όσον αφορά στη μεγαλύτερη πάντα εικόνα του Γ.Δ.
Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι ο Γ.Δ και ο FTSE/25 έκλεισαν σε απόσταση αναπνοής από κρίσιμες ζώνες οι οποίες θα κρίνουν την επιτάχυνση ή την τεχνική οπισθοχώρηση – επαναπροσέγγιση σημαντικών βραχυπρόθεσμων στηρίξεων όπως οι 655 μονάδες για Γ.Δ και 191 μονάδες για FTSE/25.
Υπενθυμίζουμε ότι το κομβικό τρίμηνο για το μέλλον της χώρας και του Χ.Α. μόλις ξεκίνησε με το σύνολο των συμμετεχόντων να αναμένουν την εξέλιξη κρίσιμων διαδικασιών όπως η αξιολόγηση από τους θεσμούς και το πόρισμα για τις συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες του τραπεζικού κλάδου. Απαιτούνται λοιπόν γρήγορα ανακλαστικά καθώς η νευρικότητα και η μεταβλητότητα θα αυξηθούν  προχωρώντας προς τα τέλη Οκτωβρίου.
Έτοιμο το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με όλα τα προαπαιτούμενα του μνημονίου, με την ψήφιση να ολοκληρώνεται στην Βουλή την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, εντός του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος.
Ακολουθεί η έλευση των δανειστών στις 22-24 του μήνα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες με στόχο το άνοιγμα του δρόμου για την πρώτη αξιολόγηση η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 10 Νοεμβρίου.
Τα τελικά στοιχεία από τα stress tests και τα AQR της ΕΚΤ θα γνωστοποιηθούν στις 30 Οκτωβρίου και ακολουθεί ένας αγώνας δρόμου για την πλήρη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εντός του έτους, προς αποφυγή των άσχημων επιπτώσεων που θα είχε η όποια  καθυστέρηση σε καταθέτες και ομολογιούχους του τραπεζικού συστήματος.
Μετά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αναμένεται η υλοποίηση της δέσμευσης των δανειστών ως προς την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με την ελάφρυνση να επιτυγχάνεται μέσω περιόδου χάριτος, πλαφόν 15% του ετήσιου ΑΕΠ της χώρας, επιμήκυνση των ωριμάνσεων και τέλος χαμηλότερα επιτόκια.

Τεχνική ανάλυση από την Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης