Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πιθανή διάσπαση της κρίσιμης ζώνης των 730 μονάδων δίνει ελπίδες για ανοδική αντιστροφή και του μεσοπρόθεσμου momentum

Πιθανή διάσπαση της κρίσιμης ζώνης των 730 μονάδων δίνει ελπίδες για ανοδική αντιστροφή και του μεσοπρόθεσμου momentum
Τεχνική ανάλυση από την Ελληνοαμερικανική χρηματιστηριακή
Τρίτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα ολοκληρώθηκε για το Γ.Δ. με κλείσιμο  στις 712,49 μονάδες (+3,87%).
Με τέσσερις κατά σειρά ανοδικές συνεδριάσεις από την Τρίτη 20/10, διασπάστηκε επιτυχώς η ζώνη των 685- 695 μονάδων με αποτέλεσμα τοπική επιτάχυνση, φέρνοντας το Γ.Δ. έως τις 718,9 μονάδες που αποτελούν το υψηλό της προηγούμενης εβδομάδας.
Με αυτό τον τρόπο η ανοδική κίνηση προεξόφλησης εξαιρετικά θετικών ειδήσεων όπως οι τελικές κεφαλαιακές ανάγκες του τραπεζικού κλάδου και η έγκαιρη πρώτη αξιολόγηση, συνεχίστηκε με την αγορά να πλησιάζει γρήγορα την ευρύτερη περιοχή των 730 μονάδων, εκεί δηλαδή όπου ακυρώνεται το 61,8% του πτωτικού κύματος από τις 857,92 στις 562,87 μονάδες.
Όπως άλλωστε είχε επισημανθεί στο προηγούμενο σχόλιο η μεσοπρόθεσμη εικόνα του Γ.Δ. παραμένει πτωτική με τη ζώνη των 730 μονάδων να αποτελεί το πρώτο σημαντικό όριο που η αγορά θα πρέπει να διασπάσει στο μέλλον για να τεθεί σε αμφισβήτηση η πτωτικότητα του μεσοπρόθεσμου  momentum.
Ταυτόχρονα,το αγοραστικό σήμα στη βραχυπρόθεσμη τάση θα παραμένει εν ισχύ όσο ο Γ.Δ. δίνει κλεισίματα άνω της ζώνης των 695 – 685 μονάδων.
Αξίζει να σημειώσουμε πως το σήμα αγοράς δεν απειλήθηκε σε καμία συνεδρίαση ύστερα από την ανοδική διάσπαση της συσσώρευσης που συντελέστηκε την Πέμπτη 15/10.
Συνεπώς, οποιαδήποτε τεχνική οπισθοχώρηση έως τη συγκεκριμένη ζώνη κρίνεται θεμιτή και ακίνδυνη όσον αφορά στην αντιστροφή του βραχυπρόθεσμου momentum.
Αναγκαία η υλοποίηση των προαπαιτούμενων από την ελληνική κυβέρνηση για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δις ευρώ.
Η προγραμματισμένη εκταμίευση των 2 δις ευρώ αφορά το πρώτο μέρος της δόσης των 26 δις (εκ των οποίων τα 13 δις χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή χρέους, τα 10 δις προορίζονται για την ΑΜΚ των τραπεζών, ενώ για την εκταμίευση του τελευταίου δις δεν πληρούνται ακόμα οι απαραίτητες προϋποθέσεις) από το σύνολο των 86 δις του προγράμματος που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο.
Η καθυστέρηση της καταβολής αυτής της δόσης οφείλεται στις διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών όσον αφορά το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια αλλά και το φλέγον ζήτημα των πλειστηριασμών.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ολοκληρώσει τη μελέτη της σχετικά με το πόσα κεφάλαια θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες, με τη γνωστοποίηση να αναμένεται τις επόμενες μέρες, με επικρατέστερη την ερχόμενη Παρασκευή, 30/10.
Το χρονοδιάγραμμα των ΑΜΚ των τραπεζών οριοθετείται αυστηρά μέχρι το τέλος του έτους με τα μέχρι τώρα δεδομένα να επιβεβαιώνουν ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός αυτού του χρονικού πλαισίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης