Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Στα 600 εκατ. ευρώ το όφελος της Τράπεζας Πειραιώς από τις προσφορές ομολόγων

Moody’s: Στα 600 εκατ. ευρώ το όφελος της Τράπεζας Πειραιώς από τις προσφορές ομολόγων
Στο 57% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων οι απώλειες των ομολογιούχων εκτιμά η Moody’s
Στα 600 εκατ. ευρώ υπολογίζει το όφελος της Τράπεζας Πειραιώς από τις επαναγορές ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s, τονίζοντας ότι αυτό το όφελος έρχεται σε βάρος των ομολογιούχων.
Ειδικότερα, ο Moody’s προβλέπει ότι η Πειραιώς θα αντλήσει 600 εκατ. ευρώ από το swap στα ομόλογα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο υψηλός βαθμός αποδοχής δίνει τη δυνατότητα στην Τράπεζα Πειραιώς να θέσει σε λειτουργία τις ρήτρες συλλογικής δράσης, με στόχο να αναγκάσει όλους τους ομολογιούχους να αποδεχτούν την πρόταση.
Μάλιστα, ο Moody’s , εκτιμά παράλληλα πως οι ομολογιούχοι θα υποστούν απώλειες της τάξεως του 57% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων τους, μέγεθος που καθιστά την επαναγορά «distressed exchange» και είναι σύμφωνο με την αξιολόγηση «C» στα senior ομόλογα της τράπεζας.
Στη συνέχεια, ο Moody’s σημειώνει πως η Πειραιώς θα μπορούσε να βρει περίπου 800 εκατ. ευρώ από άλλες κεφαλαιακές δράσεις, μεταξύ των οποίων και την πώληση θυγατρικών της, αλλά και την κατάταξη αναβαλλόμενων φορολογικών στοιχείων ενεργητικού (DTAs) ως κεφαλαίων CET1.
Πάντως, ο οίκος αξιολόγησης τονίζει ότι η Πειραιώς δύσκολα θα καταφέρει να αντλήσει το σύνολο των 4,9 δισ. ευρώ, που χρειάζεται να αντλήσει έως τα τέλη του 2015, από ιδιώτες επενδυτές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης