Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: H Κίνα απειλεί την παγκόσμια οικονομία - Περιορισμένη η προστασία από μελλοντικά σοκ

tags :
Moody’s: H Κίνα απειλεί την παγκόσμια οικονομία - Περιορισμένη η προστασία από μελλοντικά σοκ
Για τους κινδύνους που απειλούν την παγκόσμια οικονομία προειδοποιεί η Moody's
Η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα και σε άλλες αναδυόμενες αγορές, απειλεί την παγκόσμια οικονομία, προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.
Επίσης ο αμερικανικός οίκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αδυναμία των αρχών παγκοσμίως να προστατεύσουν την παγκόσμια οικονομία από μελλοντικά οικονομικά σοκ.
Αναλυτικότερα, οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για το παγκόσμιο οικονομικό outlook προκύπτουν από την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα και από τη σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών σε άλλες αναδυόμενες αγορές.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη Moody’s, οι άμεσες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία θα είναι περιορισμένες.
Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους αναλυτές, είναι η αδυναμία των ανεπτυγμένων οικονομιών να στηρίξουν την παγκόσμια ανάπτυξη, δεδομένου του περιορισμένου περιθωρίου που έχουν οι ρυθμιστικές αρχές, για ελιγμούς, σε επίπεδο νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής.
Όπως σημειώνει η συντάκτρια της έκθεσης Marie Diron, οι αρχές παγκοσμίως δεν έχουν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα δημοσιονομικά και νομισματικά «μαξιλάρια» προκειμένου να προστατεύσουν τις οικονομίες τους από πιθανά σοκ.
Σύμφωνα με την Diron, η στασιμότητα της ανάπτυξης παγκοσμίως θα αποτρέψει τις κεντρικές τράπεζες από σημαντικές αυξήσεις επιτοκίων.
Η Moody’s προβλέπει ανάπτυξη του ΑΕΠ για τις χώρες της G20 στο +2,8% την περίοδο 2015 -2017 .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης