Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πτωτικό το βραχυπρόθεσμο momentum όσο ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται κάτω από τις 685 μονάδες

Πτωτικό το βραχυπρόθεσμο momentum όσο ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται κάτω από τις 685 μονάδες
Τρίτη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα για το Γενικό Δείκτη με απώλειες της τάξεως του (-3,66%) και κλείσιμο στις 652,61 μονάδες
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο εξελίχθηκε και η προηγούμενη χρηματιστηριακή εβδομάδα δίνοντας τη μοναδική ανοδική συνεδρίαση τη Δευτέρα και διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις έως και την Παρασκευή 13/11, με κλείσιμο σχεδόν στο απόλυτο ενδοημερήσιο χαμηλό (651,15 μονάδες).
Η απώλεια της ζώνης των 675 μονάδων την Τρίτη 10/11, προκάλεσε τοπική επιτάχυνση έως την ευρύτερη περιοχή των 650 μονάδων, όπως είχε επισημανθεί άλλωστε στο προηγούμενο εβδομαδιαίο σχόλιο, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο τη βραχυπρόθεσμη τεχνική εικόνα της αγοράς.
Ο τραπεζικός δείκτης μετρά 8 πτωτικές συνεδριάσεις στις τελευταίες 9 με εβδομαδιαίο κλείσιμο (-23,42%) στις 155,04 μονάδες.
Η βύθιση αυτή του Δείκτη των τραπεζών σε νέο χαμηλό, σε συνδυασμό με άντληση ρευστότητας από μη τραπεζικές μετοχές η οποία συντελείται λόγω των επικείμενων Α.Μ.Κ. των συστημικών τραπεζών ταυτόχρονα και σε μικρό χρονικό διάστημα , είχε σαν αποτέλεσμα την πτωτική επιτάχυνση που προαναφέρθηκε αλλά και τη διατήρηση της αγοράς σε σταθερό πλαγιο-πτωτικό κυματισμό.
Στο βραχυπρόθεσμο momentum επισημαίνουμε ότι το σήμα πώλησης θα παραμένει όσο ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται χαμηλότερα της ζώνης των 685 μονάδων.
Η κρίσιμη περιοχή τώρα η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει νέα πτωτική επιτάχυνση είναι αυτή των 635 μονάδων. Εκεί θα διαφανεί η δυναμική του πτωτικού κύματος που είναι εν εξελίξει και το δυνητικό επίπεδο λήξης αυτού.
Νέα παράταση παίρνει το θέμα των πλειστηριασμών και των κόκκινων δανείων, αφού η 11ωρη διαπραγμάτευση που έλαβε μέρος από το μεσημέρι του Σαββάτου έως τις πρωινές ώρες τις Κυριακής δεν καρποφόρησε.
Παρ' όλα αυτά σημειώθηκε πρόοδος όπως και επισήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup J. Dijsselbloem σε σχετικές δηλώσεις του.
Οριστικές αποφάσεις πάρθηκαν σύμφωνα με έγκυρες πηγές στα θέματα των 100 δόσεων, των γενόσημων φαρμάκων αλλά και στο ισοδύναμο προτεινόμενο μέτρο της φορολόγησης των τυχερών παιχνιδιών αντί αυτού της εκπαίδευσης.
Συνέχεια στα ανοιχτά θέματα θα δοθεί αύριο στη σύγκλιση του EWG όπου αναμένεται και να συμφωνηθούν ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση των 10 + 2 δις ευρώ.
Όσον αφορά στα βιβλία προσφορών, απόψε θα κλείσει πρώτο αυτό της Alpha Bank μετά από ανακοίνωση της Γ.Σ. των μετόχων της.
Η τράπεζα κατάφερε να συγκεντρώσει ποσό άνω των 1,5 δις ευρώ από ιδιωτικά κεφάλαια και 1,01 δις ευρώ από την αποδοχή της πρότασης ανταλλαγής των ομολογιούχων.
Στην περίπτωση της Eurobank στόχος είναι η κάλυψη των συνολικών κεφαλαιακών αναγκών χωρίς την συμμετοχή των ομολογιούχων, με την τράπεζα να συγκεντρώνει προσφορές άνω του 60% των κεφαλαιακών αναγκών της ήδη από την πρώτη μέρα του Book Building.
Η Εθνική Τράπεζα απαιτείται να καλύψει τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ από το βιβλίο προσφορών αν και όπως όλα δείχνουν οι προσφορές θα ξεπεράσουν το 1 δις ευρώ, με το συγκεντρωμένο ποσό από τις αποδοχές των ομολογιούχων να προσεγγίζουν τα 700 εκατ. ευρώ.
Τέλος, η Τράπεζα Πειραιώς θα κλείσει και αυτή όπως όλα δείχνουν το βιβλίο της αύριο, με το απαιτούμενο ποσό προς συγκέντρωση να μειώνεται σε 1,34 δις μετά από σχετική αναθεώρηση των αναγκών της από τον SSM, ενώ τα κεφάλαια από την προαιρετική πρόταση των ομολογιούχων αντιστοιχούν σε 600 εκατ. ευρώ.

Τμήμα ανάλυσης Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης