Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε εξέλιξη το πτωτικό κύμα στο χρηματιστήριο όσο ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται κάτω από τις 685 μονάδες

Σε εξέλιξη το πτωτικό κύμα στο χρηματιστήριο όσο ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται κάτω από τις 685 μονάδες
"Οποιαδήποτε ανοδική κίνηση χωρίς αποφασιστική διάσπαση της ζώνης των 685 μονάδων χρήζει ιδιαίτερης προσοχής αφού απλά θα αποτελεί μέρος του πτωτικού κύματος που άρχισε από το υψηλό των 731,18 μονάδων και θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα"
Με κέρδη (+0,95%) έκλεισε την εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης στις 658,84 μονάδες ανακόπτοντας το πτωτικό σερί που είχε προηγηθεί.
Το χαμηλό δόθηκε τη Δευτέρα 16/11 στις 641,9 μονάδες και στη συνέχεια επιχειρήθηκε ανοδική αντίδραση περιορισμένης έντασης, η οποία εξαντλήθηκε στις 673 μονάδες κρατώντας το σήμα πώλησης εν ισχύ και στο βραχυπρόθεσμο momentum.
Αυτό αναφέρει στο εβδομαδιαίο σχόλιό της η Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο απεφεύχθη νέα πτωτική επιτάχυνση αφού δεν απειλήθηκε η ζώνη των 635 μονάδων η οποία θα κρίνει στο μέλλον τη δυναμική του πτωτικού κύματος που είναι εν εξελίξει και το δυνητικό επίπεδο λήξης αυτού, όπως επισημάνθηκε στο προηγούμενο σχόλιο.
Προς το παρόν έχει ακυρωθεί το 50% όλου του ανοδικού κύματος από τις 562,87 μονάδες (24/8/15) έως τις 731,18 μονάδες (29/10/15) για το Γενικό Δείκτη. Αυτό το σημείο εντοπίζεται στις 646 μονάδες, στην περιοχή δηλαδή όπου βγήκαν τα στοιχειώδη ανακλαστικά από την αγορά και ανακόπηκε το πτωτικό σερί πέντε συνεδριάσεων.
Η τρέχουσα εβδομάδα η οποία θα μας φέρει κοντά στο κλείσιμο Νοεμβρίου αλλά και όλες οι επόμενες έως το τέλος τους έτους κρίνονται εξίσου σημαντικές – καθοριστικές για το μέλλον της οικονομίας και του χρηματιστηρίου  αφού δύο παράγοντες επιβάλλεται να έχουν αίσιο τέλος, οι  ΑΜΚ των συστημικών τραπεζών και η ψήφιση του δεύτερου ιδιαίτερα δύσκολου πακέτου προαπαιτούμενων από την Ελληνική βουλή.
Συμπερασματικά, θα λέγαμε πως οποιαδήποτε ανοδική κίνηση χωρίς αποφασιστική διάσπαση της ζώνης των 685 μονάδων χρήζει ιδιαίτερης προσοχής αφού απλά θα αποτελεί μέρος του πτωτικού κύματος που άρχισε από το υψηλό των 731,18 μονάδων και θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα.
Μετά τη λήξη της συνεδρίασης του EuroWorkingGroup της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως η Ελλάδα ολοκλήρωσε αρκετά  μεγάλο μέρος της πρώτης λίστας των προαπαιτούμενων αλλά και μέτρων του χρηματοπιστωτικού τομέα ώστε να ξεκλειδώσει το πακέτο στήριξης των 10 + 2 δις ευρώ. Το πράσινο φως θα δοθεί από το Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 αλλά και από τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ESM.
Η εκταμίευση έως 10 δις ευρώ θα εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού που επιβλέπει την ενίσχυση μετά τον υπολογισμό των κεφαλαιακών αναγκών του δυσμενούς σεναρίου που υπολείπονται από την Εθνική Τράπεζα αλλά και την Τράπεζα Πειραιώς.
Υπενθυμίζουμε ότι από την Πέμπτη 26 έως και τηΔευτέρα 30 Νοεμβρίου θα γίνει προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της Eurobank, με την διαπραγμάτευση των παλαιών και νέων μετοχών προσαρμοσμένες με reverse split 1:100 να επανέρχεται την Τρίτη 1/12.
Όσον αφορά στην Εθνική Τράπεζα, θα επιχειρήσει να αντλήσει πρόσθετα κεφάλαια έως 300 εκατ. ευρώ  ή περί την 30η Νοεμβρίου από Έλληνες επενδυτές (1000 ευρώ και άνω) με τιμή διάθεσης 0.02 ευρώ ανά μετοχή.
Τέλος η τιμή διάθεσης της Alpha Bank ορίστηκε στα 0.04 ευρώ και θα ακολουθήσει reverse split 1:50 ενώ στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς το βιβλίο προσφορών έκλεισε επιτυχώς μετά από πολυήμερη παράταση συγκεντρώνοντας ποσό άνω των 1.34 δις ευρώ του βασικού σεναρίου με τα έως τώρα στοιχεία να δείχνουν ότι η τιμή διάθεσης θα είναι 0.003 ευρώ ανά μετοχή ή 0.3 ευρώ μετά το reverse split 1:100.

Τμήμα ανάλυσης Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης