Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ισχυρή η αντίσταση των 670 -680 μονάδων στο χρηματιστήριο - Κρισιμότατη πλέον η στήριξη των 640 μονάδων

Ισχυρή η αντίσταση των 670 -680 μονάδων στο χρηματιστήριο - Κρισιμότατη πλέον η στήριξη των 640 μονάδων
Τεχνική Ανάλυση από την Ελληνομαερικανική ΑΧΕΠΕΥ
Με απώλειες -1,37% έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης, στις 649,79 μονάδες.
Χαρακτηριστικό και των πέντε συνεδριάσεων ήταν το ‘φρενάρισμα’ της αγοράς στη ζώνη των 640 μονάδων καθώς περεταίρω πτωτική κίνηση θα δημιουργούσε νέο κύμα πωλήσεων.
Ταυτόχρονα, σημειώθηκε μικρή διακύμανση -μόλις 17 μονάδων- καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
Η αγορά λοιπόν επέλεξε να κρατήσει στάση αναμονής όσον αφορά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των Α.Μ.Κ των συστημικών τραπεζών.
Επίσης χρειάζεται περισσότερη ορατότητα στο άμεσο μέλλον, σχετικά με την ομαλή συνέχιση – ψήφιση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων, απαραίτητου παράγοντα για την επιτυχή αξιολόγηση του προγράμματος.
Τεχνικά το εβδομαδιαίο candlestick που δημιουργήθηκε δεν αλλάζει την εικόνα σε βραχυπρόθεσμο ή μεσοπρόθεσμο επίπεδο αφού τα σήματα πώλησης παραμένουν εν ισχύ.
Υπενθυμίζουμε ότι η ζώνη 670 – 680 μονάδων αποτελεί πλέον ισχυρή αντίσταση, της οποίας η διάσπασή της θα απαιτήσει ρευστότητα  και κυρίως αλληλουχία θετικών ειδήσεων, οι οποίες δεν διαφαίνονται στο άμεσο μέλλον.
Μία συνεδρίαση απομένει για το κλείσιμο του μηνός Νοεμβρίου ο οποίος τρέχει με απόδοση (-7,33%) κρατώντας όμως το χαμηλό Οκτωβρίου (640,47 μονάδες). Συνεπώς η περιοχή 640 – 635 μονάδων αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία ως ισχυρό φίλτρο, πτωτική διάσπαση του οποίου θα ενεργοποιήσει εντολές τύπου stop loss με πιθανή νέα πτωτική επιτάχυνση.
Σε ναυάγιο εξελίχθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για εθνικό διάλογο στο φλέγον ζήτημα του προσφυγικού αλλά και στα δύο μεγαλύτερα αγκάθια των  προαπαιτουμένων, του ασφαλιστικού και του αγροτικού, προκειμένου να επιτευχθεί η εκταμίευση της τελευταίας υποδόσης ύψους 1 δις ευρώ και να ανοίξει ο δρόμος για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.
Οι θεσμοί επανέρχονται μετά το Eurogroup της 7ης Δεκεμβρίου ενώ η προθεσμία για την ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων έχει οριστεί η 18η Δεκεμβρίου.
Η εβδομάδα ξεκινά με την αναστολή διαπραγμάτευσης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, με τις ΑΛΦΑ  και EUROBANK να διαπραγματεύονται εκ νέου την Τετάρτη, μαζί με τις καινούργιες μετοχές προσαρμοσμένες μετά το reverse split.
Αναφορικά με την Πειραιώς αναμένεται ανακοίνωση.
Η ΕΘΝΙΚΗ σήμερα ξεκινά τη διάθεση μετοχών έως και 300 εκατ. ευρώ σε Έλληνες επενδυτές ολοκληρώνοντας τηδιαδικασία την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα διαπραγματεύονται κανονικά οι υφιστάμενες μετοχές στο χρηματιστήριο προσαρμοσμένες και αυτές με reverse split 1:15 (η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών αναμένεται να ξεκινήσει στις 14/12).
Παρά την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος το 3οτρίμηνο του έτους με κλειστές τράπεζες και capitalcontrols, μεγάλος αριθμός εισηγμένων εταιριών έδειξε ικανοποιητικά στοιχεία στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.
Ξεχώρισαν για άλλη μία φορά Ελληνικά Πετρέλαια και Μotor Oil με τα αυξημένα περιθώρια διύλισης να οδηγούν και τις δύο εισηγμένες σε ρεκόρ κερδοφορίας.
Την ίδια εντυπωσιακή πορεία ακολούθησαν εταιρίες που σχετίζονται με τον τουρισμό όπως Aegean και Autohellas ενώ σταθερές αξίες παρέμειναν για ακόμη μία φορά τα blue chips  ΟΠΑΠ, Τιτάνας, ΟΤΕ, FolliFollie κ.α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης