Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Franklin Templeton: Υπάρχουν ευκαιρίες σε ευρωπαϊκές μετοχές και πετρελαϊκές εταιρείες το 2016

Franklin Templeton: Υπάρχουν ευκαιρίες σε ευρωπαϊκές μετοχές και πετρελαϊκές εταιρείες το 2016
Οι αποτιμήσεις στην αμερικανική κεφαλαιαγορά είναι υψηλότερες σε συγκριση με αυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Ελκυστικές ευκαιρίες τοποθετήσεων σε μετοχές ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών καταγράφει για το 2016 ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος Franklin Templeton Investments με κεφάλαια υπό διαχείριση άνω των 850 δισ. δολαρίων ΗΠΑ.
Την ύπαρξη επενδυτικών ευκαιριών στην Ευρώπη συνδέει με τη βελτίωση των επιχειρηματικών και οικονομικών θεμελιωδών μεγεθών στη Γηραιά Ήπειρο, καθώς και στο γεγονός ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ συνεχίζει να προάγει την ανάπτυξη.
Αν και πολλές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ ικανοποιούν τις ίδιες συνθήκες, οι αποτιμήσεις στην αμερικανική κεφαλαιαγορά είναι υψηλότερες σε συγκριση με αυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη την εξεύρεση μετοχών με μεγάλα περιθώρια ανεκμετάλλευτης αξίας.
Πέρα από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, η Franklin Templeton Investments είναι επιφυλακτική και ιδιαίτερα επιλεκτική όσον αφορά στην αγορά ιαπωνικών μετοχών για το 2016, καθώς πιστεύει ότι δεν επιτελούνται αρκετές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον επιχειρηματικό κόσμο της Ιαπωνίας, ικανές για να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία τους και για να ξεπεραστούν οι προκλήσεις του κολοσιαίου χρέους και των δημογραφικών προκλήσεων της χώρας.
Η Franklin Templeton Investments πιστεύει ότι υπάρχει μεγάλη αξία σε επενδύσεις εταιρειών παραγωγής ενέργειας και σε δορυφορικούς συνεργάτες υπηρεσιών τους, καθώς αναμένει ότι η τιμή του πετρελαίου το 2016 θα ανακάμψει κοντά στο οριακό κόστος παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης