Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ: Συγκρατημένη αισιοδοξία στο ελληνικό χρηματιστήριο για το 2016

Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ: Συγκρατημένη αισιοδοξία στο ελληνικό χρηματιστήριο για το 2016
Τεχνική ανάλυση από την Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ
Το 2015 αποτέλεσε μία από τις δυσκολότερες χρονιές χρηματιστηριακά, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει απώλειες περίπου -25% και τον Τραπεζικό Δείκτη -94% σε ένα κλίμα έντονης πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, 
Η οικονομία της χώρας μας συρρικνώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και στιγματίστηκε από την επιβολή των Capital Controls.
Ας δούμε όμως ποιοι είναι οι κύριοι παράγοντες που θα επηρεάσουν την πορεία του ελληνικού Χρηματιστηρίου τη νέα χρονιά το 2016.
Εκείνο που αναζητά πρωτίστως η αγορά μας, είναι η πολιτική και οικονομική σταθερότητα.
Εάν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, αυτομάτως θα μειωθεί το ρίσκο της χώρας και θα οδηγηθεί στην αύξηση των αποτιμήσεων.
Το ελληνικό δεκαετές ομόλογο προσφέρει απόδοση 8,2% σε περιβάλλον μηδενικών επιτοκίων.
Τα περιθώρια πτώσης της απόδοσης του και αύξησης της αξίας του είναι ιδιαίτερα σημαντικά αν η Αγορά διακρίνει κάποια σημάδια ανάκαμψης. Επιπλέον, η Αγορά προσδοκά μια χρονιά σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας μετά την επταετή ύφεση.
Ακόμα, καθοριστικοί παράγοντες για την πορεία του Χρηματιστηρίου, θα αποτελέσουν η πορεία των επερχόμενων ιδιωτικοποιήσεων καθώς και η ένταξη της Ελλάδας στο QE όπως και η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.
Αναπάντητο παραμένει το κρίσιμο  ερώτημα εάν οι τράπεζες είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες και η απάντηση θα εξαρτηθεί από την πορεία της οικονομίας. 
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός των πολύ ελκυστικών αποτιμήσεων που εμφανίζουν πλέον πολλές εταιρείες και αυτό είναι σαφώς ένα αρκετά αισιόδοξο στοιχείο για το νέο έτος! 
Από την άλλη πλευρά, το πρώτο εξάμηνο του 2016 θα είναι δύσκολο λόγω των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν  και της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.
Κομβικός παράγοντας θα είναι και η πιθανή άρση των Capital Controls.
Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία του Χρηματιστηρίου το 2016, καθώς η Αγορά σε αυτά τα επίπεδα έχει προεξοφλήσει τις περισσότερες αρνητικές εξελίξεις και ευελπιστούμε το νέο έτος να "ακυρώσει" όλα τα δυσάρεστα του προηγούμενου έτους...

Σας ευχόμαστε καλή χρηματιστηριακή χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες!!!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης