Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Ψήφος εμπιστοσύνης στις μετοχές Ευρώπης και Ιαπωνίας – Προσοχή στο αυξημένο volatility

tags :
UBS: Ψήφος εμπιστοσύνης στις μετοχές Ευρώπης και Ιαπωνίας – Προσοχή στο αυξημένο volatility
Tο volatility στην αγορά από τις αρχές του 2016, ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τις προβλέψεςις σε ορίζοντα έξι μηνών
Την προτίμησή του στις ευρωπαϊκές και ιαπωνικές μετοχές έναντι των μετοχών σε Βρετανία και αναδυόμενες αγορές, εκφράζει ο επικεφαλής επενδύσεων του τμήματος διαχείρισης πλούτου της UBS, Mark Haefele.
Όπως δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, οι μετοχές στις ανεπτυγμένες οικονομίες αναμένεται να καταγράψουν κέρδη μέχρι τα τέλη του 2016.
Σημείωσε ωστόσο ότι το volatility στην αγορά από τις αρχές του 2016, ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο αυτή την πρόβλεψη σε ορίζοντα έξι μηνών.
«Δηλώνουμε long για τις μετοχές της Ιαπωνίας και της Ευρώπης, λόγω της στήριξης από τις κεντρικές τράπεζες και της ανάπτυξης στην κερδοφορία», τόνισε ο CIO της UBS Wealth Management.
Όπως μεταδίδει το CNBC, στην ανάλυσή της για το outlook του 2016, η UBS κάνει λόγο για ανάπτυξη κερδών 8%-12% στην Ευρώπη σε ορίζοντα 12 μηνών.
Η UBS δηλώνει παράλληλα την προτίμησή της στα ευρωπαϊκά ομόλογα υψηλής απόδοσης, έναντι εκείνων των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ωστόσο οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας δεν δηλώνουν αισιόδοξοι για τις ανεπτυγμένες αγορές παγκοσμίως.
Όπως σημειώνει ο CIO, οι αμερικανικές μετοχές εξακολουθούν να αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για τις μετοχές παγκοσμίως.
Οι τιμές της ενέργειας σε συνδυασμό με το ισχυρό δολάριο, θα επηρεάσουν αρνητικά τα κέρδη των αμερικανικών μετοχών το 2016, σύμφωνα με τον Haefele.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης