Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Templeton Global: Έχει παραγίνει το κακό με την καταστροφολογία στις αγορές – Φθηνές οι ευρωπαϊκές μετοχές

Templeton Global: Έχει παραγίνει το κακό με την καταστροφολογία στις αγορές – Φθηνές οι ευρωπαϊκές μετοχές
Καλές ευκαιρίες κρύβονται και στις αναδυόμενες αγορές, ειδικά στις ασιατικές χρηματοοικονομικές εταιρείες
Η Heather Arnold περνάει όλη την ημέρα της εκτιμώντας τις προοπτικές των οικονομιών παγκοσμίως και των χρηματιστηριακών αγορών και δεν βλέπει κάτι που να την ανησυχεί.
Η Κίνα, το επίκεντρο της αναταραχής στις αγορές, βιώνει μία φυσιολογική μετεξέλιξη της ανάπτυξής της και ούτε η πολιτική της κυβέρνησης για το γουάν ούτε οι βυθιζόμενες μετοχές της θα έπρεπε να αποτελούν πηγή ανησυχίας για τους παγκόσμιους επενδυτές, λέει η διευθύντρια της Templeton Global Advisors, μία εταιρεία της Franklin Templeton.
Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου θα «γιατρευτούν» από μόνες τους, καθώς η παραγωγή στις ΗΠΑ περικόπτεται και η ζήτηση σταθερά ανακάμπτει.
Η Arnold αγοράζει περισσότερες μετοχές.
«Το βάθος της απαισιοδοξίας εκεί έξω μοιάζει παράλογο», λέει η Arnold, η εταιρεία της οποίας έχει έδρα στις Μπαχάμες, η οποία επιβλέπει σχεδόν 42 δισ. δολ. ως fund manager στην Templeton.
«Τελικά αυτό είναι καλό για εμάς», σημειώνει.
Οι μετοχές παγκοσμίως έχουν χάσει σχεδόν 7,8 τρισ. δολ. μέσα στο 2016, καθώς η επιβράδυνση στην Κίνα και η κατάσταση στην αγορά πετρελαίου βαρύνουν στις αποφάσεις των επενδυτών.
Οι μετοχές στη Σανγκάη, στο Τόκιο και την Ευρώπη βρίσκονται όλες σε bear market, ένας δείκτης για τα εμπορεύματα βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά και το γιεν εκτινάσσεται, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο, ενώ άλλοι προτιμούν τα μετρητά.



Η Arnold βλέπει την Ευρώπη ως τη φθηνότερη αγορά, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως η κυκλικά αναπροσαρμοσμένη τιμή ως προς τα κέρδη.
Είναι η περιοχή του πλανήτη όπου είναι περισσότερο τοποθετημένη η εταιρεία της, όπως σημειώνει η ίδια.
Οι επόμενες καλύτερες ευκαιρίες βρίσκονται στις αναδυόμενες αγορές, ειδικά στις ασιατικές χρηματοοικονομικές εταιρείες, καταλήγει η Arnold.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης