Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η πτώση της τιμής του πετρελαίου αυξάνει τους κινδύνους για τις καναδικές τράπεζες

Moody's: Η πτώση της τιμής του πετρελαίου αυξάνει τους κινδύνους για τις καναδικές τράπεζες
Δεν αποκλείεται, στο χειρότερο σενάριο, η ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων 
Η πτώση των τιμών του πετρελαίου θα συνεχίσει να επηρεάζει αρνητικά την κερδοφορία των μεγαλύτερων τραπεζών του Καναδά, αλλά τα κεφάλαιά τους αναμένεται να παραμείνει αναλλοίωτα σύμφωνα με ένα ενδιάμεσο σενάριο που επερξεργάστηκε η Moody's.
Ωστόσο, ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι αν επικρατήσει το χειρότερο σενάριο ορισμένες τράπεζες ενδέχεται να χρειαστούν να λάβουν μέτρα για να διασφαλίσουν το κεφάλαιό τους, να περικόψουν μερίσματα ή να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Σε μια νέα έκθεση, η Moody's δημοσίευσε τα αποτελέσματα της πιο πρόσφατης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων για τις μεγαλύτερες καναδικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι Toronto-Dominion Bank, Bank of Nova Scotia, Bank of Montreal, Canadian Imperial Bank of Commerce, Royal Bank of Canada και την Εθνική Τράπεζα του Καναδά.
Η έκθεση έρχεται μετά την ανακοίνωση της Moody's στις 21 Ιανουαρίου 2016 στην οποία ανέφερε ότι έχει μειώσει σημαντικά τις εκτιμήσεις της για την τιμή του πετρελαίου.
«Η επιδείνωση των τιμών του πετρελαίου θα αυξήσει την οικονομική πίεση στις πετρελαιοπαραγωγές εταιρείες του Καναδά, στις εταιρείες εξόρυξης και σχετικών υπηρεσιών που συνεργάζονται μαζί τους, αλλά και στους καταναλωτές στις πετρελαιοπαραγωγές επαρχίες της χώρας» τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Moody's David Beattie.
«Αντιστοίχως, αναμένεται ν' αυξηθούν οι απώλειες για τις τράπεζες όσον αφορά στα εταιρικά αλλά και στα ατομικά χαρτοφυλάκια που σχετίζονται με το πετρέλαιο, και αναμένεται να μειωθούν και τα έσοδά τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης