Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Οι προσδοκίες για τα κέρδη αναμένεται ότι θα φέρουν τις μετοχές προ θετικών εκπλήξεων

tags :
UBS: Οι προσδοκίες για τα κέρδη αναμένεται ότι θα φέρουν τις μετοχές προ θετικών εκπλήξεων
Καθώς όλες οι προβλέψεις αποτυγχάνουν, γίνεται όλο και πιο εύκολο για τις εταιρείες να ξεπεράσουν τις προσδοκίες και να δουν τις μετοχές τους να εκτοξεύονται, αντιδρώντας ανοδικά
Οι προσδοκίες για τα μελλοντικά κέρδη είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την πορεία των τιμών των μετοχών.
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αποτελούν ένα σημαντικό λόγο γιατί οι μετοχές πραγματοποιούν μερικές από τις μεγαλύτερες ημερήσιες κινήσεις τους.
Σε σημείωμά της την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου ο υπεύθυνος στρατηγικής για τις μετοχές της μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας UBS, Julian Emanuel, υπογραμμίζει ότι οι καθώς όλες οι προβλέψεις αποτυγχάνουν, γίνεται όλο και πιο εύκολο για τις εταιρείες να ξεπεράσουν τις προσδοκίες και να δουν τις μετοχές τους να εκτοξεύονται, αντιδρώντας ανοδικά.
Εναλλακτικά, οι εταιρείες που δεν κατορθώνουν να πιάσουν τους στόχους μπορεί να δουν τις μετοχές τους να σημειώνουν ελεύθερη πτώση.
Πάντως, ανεξαρτήτως της κατεύθυνσης, η μεταβλητότητα των προβλέψεων για τα κέρδη, οι οποίες βασίζονται είτε στα παρελθόντα είτε στα προσδοκώμενα αποτελέσματα, βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 ετών, στήνοντας σκηνικό συνεχούς μεταβλητότητας στις αγορές.
Συγκεκριμένα, ο Emanuel γράφει:
Κοιτώντας πίσω στον τρέχοντα οικονομικό κύκλο, η ιστορία δεν αφορά απλά την έκταση στην οποία οι μέσες κοινά αποδεκτές προσδοκίες έχουν προσαρμοστεί χαμηλότερα.
Αντίθετα, η έκταση της εγγενούς μεταβλητότητας (π.χ. απόκλιση από το σύνηθες) των εκτιμήσεων είναι σημαντικά υψηλότερη, πιθανότατα στήνοντας ένα σκηνικό για ουσιαστικές εκπλήξεις στην περίπτωση που οι πιέσεις από το πετρέλαιο και το αμερικανικό δολάριο υποχωρήσουν.
Όπως και με τη μεταβλητότητα στα χρηματιστήρια, οι επενδυτές πρέπει να έχουν κατά νου ότι η υψηλότερη μεταβλητότητα μπορεί εύκολα να εκδηλωθεί τόσο ανοδικά όσο και πτωτικά.
Σχετικά με το τι σημαίνει αυτή η ασταθής προοπτική, ο Emanuel πιστεύει ότι οι κίνδυνοι ευνοούν μία κίνηση υψηλότερα για τις μετοχές, σημειώνοντας:
«Συνυπολογίζοντας όλους τους παράγοντες, πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι για τα κέρδη παραμένουν αρκετά ισορροπημένοι με την πιθανότητα οι ανοδικές εκπλήξεις να είναι «πιο εκπληκτικές», δεδομένης της ιστορικά υψηλής μεταβλητότητας και της μονόδρομου (πτωτικού) προσανατολισμού των αναθεωρήσεων.
Εάν συνδυαστεί με την ιστορικά αμυντική λογική των επενδυτών, η οποία συχνά έχει αποτελέσει προμήνυμα για σημαντικά ράλι, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει μία υπερβάλλουσα στρέβλωση του κινδύνου για τις αμερικανικές μετοχές.

cortedwf

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης