Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Οι υποστηρικτές της bull market βρίσκονται αντιμέτωποι με μία συνεχή αβεβαιότητα

tags :
UBS: Οι υποστηρικτές της bull market βρίσκονται αντιμέτωποι με μία συνεχή αβεβαιότητα
Τα Μέσα Ενημέρωσης έχουν ταΐσει με σθένος το τέρας της αβεβαιότητας», τονίζει ο αναλυτής της UBS, Julian Emanuel
Η μεταβλητότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στο ξεκίνημα του 2016 για τις αγορές και το μόνο πράγματα που φαίνεται να γνωρίζει κανείς είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει τίποτα.
Όπως επισημαίνουν σε σημείωμά της προς τους πελάτες της η ελβετική τράπεζα UBS και ο στρατηγικός αναλυτής της για τις μετοχές και τα παράγωγα στις ΗΠΑ, Julian Emanuel, το παρακάτω διάγραμμα δείχνει την αύξηση στον αριθμό των θεμάτων του Bloomberg που περιέχουν τη λέξη «αβεβαιότητα».
Είτε πρόκειται για κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος από την Κίνα είτε για την επόμενη απόφαση της Fed σχετικά με την πολιτική στο μέτωπο των επιτοκίων, η περιγραφή που καλύπτει το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην αγορά κινείται γύρω από τη βεβαιότητα της αβεβαιότητας σχετικά με το τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα.
Ο Emanuel σημειώνει χαρακτηριστικά:
«Τα Μέσα Ενημέρωσης έχουν ταΐσει με σθένος το τέρας της αβεβαιότητας», αναφερόμενος σε απόψεις όπως εκείνη που εξέφρασε ο Russell Clark της Horseman Capital, ότι «το μέλλον είναι για εμένα περισσότερο αβέβαιο από οποιαδήποτε άλλη περίοδο μπορώ να θυμηθώ».

March 2 COTD

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης