Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Προειδοποιεί για επαναξιολόγηση της Deutsche Bank, με πιθανότητα υποβάθμισης

tags :
Moody's: Προειδοποιεί για επαναξιολόγηση της Deutsche Bank, με πιθανότητα υποβάθμισης
Η τράπεζα αντιμετωπίζει δυσκολίες όσον αφορά τις προσπάθειές της να ενδυναμώσει και να σταθεροποιήσει την κερδοφορία της τα επόμενα 3 χρόνια
Σε επανεκτίμηση της αξιολόγησης της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank πρόκειται να προχωρήσει ο οίκος αξιολόγησης Moody's, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενώ προειδοποιεί ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προχωρήσει σε υποβάθμιση της τράπεζας.
Επίσης, η Moody's ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επαναξιολόγηση της Deutsche Bank Trust Corporation με έδρα τις ΗΠΑ, αλλά και της θυγατρικής της τράπεζας Deutsche Postbank.
Η απόφαση για επαναξιολόγηση λήφθηκε με αφορμή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γερμανική τράπεζα
όσον αφορά τις προσπάθειές της να ενδυναμώσει και να σταθεροποιήσει την κερδοφορία της τα επόμενα 3 χρόνια.
Η τράπεζα πρόσφατα έδειξε αδυναμία όσον αφορά τις κεφαλαιακές της επιδόσεις στους πρώτους 2 μήνες του 2016 (με το Α' τρίμηνο να είναι παραδοσιακά το πιο ισχυρό του έτους) και αυτό έπειτα από ένα εξαιρετικά αδύναμο Δ' τρίμηνο το 2015.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Moody's, από την αλλαγή ηγεσίας τον Ιούνιο του 2015 και τον επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής της το Νοέμβριο, το επιχειρηματικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί για την Deutsche Bank.
Αυτό αυξάνει τι ήδη υψηλό επίπεδο προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός όμιλος όσον αφορά την αναδιάρθρωση του κόστους και της επιτυχίας του νέου στρατηγικού της σχεδίου.
Η Moody's προβλέπει ότι τα προβλήματα στα έσοδα και τα έξοδα μπορεί να καθυστερήσουν τη βελτίωση της κερδοφορίας και την επίτευξη των ενδιάμεσων στόχων της Deutsche Bank για το 2018.
Παρά τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις στα κέρδη, η συνολική αξιοπιστία της εταιρείας και η ρευστότητά της υποστηρίζουν το αξιόχρεό της και παρέχουν στην τράπεζα χρόνο και ευελιξία να προσαρμόσει το σχέδιό της, την ώρα που οι συνθήκες επιδεινώνονται.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, η Moody's περιμένει ότι εάν υπάρξει τελικά υποβάθμιση της Deutsche Bank's, αυτή θα περιοριστεί στη μία βαθμίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης