Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Διαχειρίσιμες οι επιπτώσεις ενός Brexit για τα περισσότερα hedge funds

tags :
Moody's: Διαχειρίσιμες οι επιπτώσεις ενός Brexit για τα περισσότερα hedge funds
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το μεγαλύτερο κέντρο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Ευρώπη, με 5,5 τρισεκατομμύρια στερλίνες υπό διαχείριση
Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ("Brexit"), η επιχειρησιακή και επιχειρηματική επίπτωση θα ήταν διαχειρίσιμη για τους περισσότερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τη Moody's, η οποία σε σημερινή της ανάλυση επισημαίνει ότι δεν αναμένει σοβαρές συνέπειες για τον κλάδο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων συνολικά, επειδή πολλές ομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο λειτουργούν στην ηπειρωτική Ευρώπη μέσω των θυγατρικών, και αντίστροφα.
«Ακόμα και αν οι διαχειριστές του Ηνωμένου Βασιλείου θα "μεταβούν" σε καθεστώς επιχειρήσεων τρίτων χωρών, δεν θα έχουν πρόβλημα λόγω του ότι η υφιστάμενη νομοθεσία πληροί τις απαιτήσεις της Ε.Ε.».
«Μετά από ένα πιθανό Brexit η μεταβλητότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών θα περιοριστεί στα λειτουργικά περιθώρια των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων, λόγω των αδύναμων επιδόσεων της αγοράς και της μειωμένης διάθεσης των επενδυτών για τον κίνδυνο.
Θα επηρεαστούν επίσης οι μη βρετανοί διαχειριστές αν η αστάθεια της αγοράς εξαπλωθεί στην ηπειρωτική Ευρώπη», προσθέτει η Moody's.
Στην ανάλυση με τίτλο «Brexit not a big threat to asset managers' credit fundamentals» (το Brexit δεν είναι μια μεγάλη απειλή για τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων), η Moody's επισημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το μεγαλύτερο κέντρο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Ευρώπη, με 5,5 τρισεκατομμύρια στερλίνες υπό διαχείριση (AUM) σύμφωνα με τα στοιχεία ως τον Δεκέμβριο του 2014, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Διαχείρισης Επενδύσεων (IMA).
Τα τελευταία χρόνια, η Βρετανία έχει ωφεληθεί από τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων από οργανισμούς με έδρα στο εξωτερικό, ειδικά στις ΗΠΑ.
Αλλά η ελκυστικότητα του Λονδίνου ως ένα χρηματοοικονομικό κέντρο εξαρτάται από τη θέση του και τη δυνατότητα πρόσβασης σε ευρωπαίους πελάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης