Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pantheon: Τα στοιχεία για την απασχόληση «σκότωσαν» την αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο

Pantheon: Τα στοιχεία για την απασχόληση «σκότωσαν» την αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο
Βελτίωση των στοιχείων για την απασχόληση ήδη από τον Ιούνιο αναμένει η Pantheon Macroeconomics
Το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) «πέθανε», ενώ το ενδεχόμενο αύξησης τον Ιούλιο έχει «πληγωθεί», μετά τα στοιχεία για την απασχόληση των ΗΠΑ τον Μάιο του 2016.
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει ο Ian Shepherdson της Pantheon Macroeconomics, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι ήδη από ήδη από τον Ιούνιο η κατάσταση στην αγορά εργασίας θα βελτιωθεί.
Σύμφωνα με τον Shepherdson τα στοιχεία που βγήκαν σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουνίου, στη δημοσιότητα αποτελούν ένα μεγάλο δίλημμα για τη Fed.
Τα στοιχεία για την ανεργία υποδεικνύουν στη Fed ότι πρέπει να συσφίξει τη νομισματική πολιτική που ασκεί, όμως τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημάδι ότι η ανεργία θα αυξηθεί εκ νέου.
Ο αναλυτής της Pantheon Macroeconomics περιμένει ότι η απάντηση της Fed στο δίλημμα θα είναι η συνηθισμένη: θα τηρήσει στάση αναμονής.
Ως εκ τούτου τα στοιχεία για την απασχόληση «σκότωσαν» το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο, ενώ μείωσαν ουσιαστικά το ενδεχόμενο αύξησης στη συνεδρίαση του Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης