Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scotiabank: Το δολάριο έχει όλες τις προϋποθέσεις για να ενισχυθεί σημαντικά έναντι του ευρώ

Scotiabank: Το δολάριο έχει όλες τις προϋποθέσεις για να ενισχυθεί σημαντικά έναντι του ευρώ
Οι αγορές εμφανίζονται απρόθυμες να δώσουν ώθηση στο ράλι του ευρώ, ίσως αντικατοπτρίζοντας τις ανησυχίες σχετικά με την υποχώρηση της στερλίνας έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος
Τη συνέχιση της ενδυνάμωσης του αμερικανικού δολαρίου έναντι του ευρώ βραχυπρόθεσμα βλέπει ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής για το συνάλλαγμα στη Scotiabank, Shaun Osborne.
Συγκεκριμένα, ο αναλυτής της βρετανικής τράπεζας σχολιάζει:
Οι τιμές σποτ είναι σημαντικά ενισχυμένες σήμερα Δευτέρα 3 Ιουνίου σε σχέση με την Παρασκευή 3 Ιουνίου, εξαιτίας των αδύναμων στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ και τη μείωση των spreads μεταξύ των ομολόγων Ευρώπης και ΗΠΑ που ακολούθησε την υποχώρηση των αποδόσεων στα αμερικανικά κρατικά χρεόγραφα.
Η διαφορά στα 2ετή ομόλογα σταθεροποιήθηκε στο 1,3%, αλλά είναι 0,15% μικρότερη σε σχέση με την κορύφωσή των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων την προηγούμενη εβδομάδα.
Όμως, αυτό παραμένει μία ισχυρή πηγή στήριξης για το δολάριο και τα μοντέλα μας δείχνουν ότι το αμερικανικό νόμισμα παραμένει σημαντικά υποτιμημένο σε σχέση με το ευρώ, έπειτα από τις πρόσφατες αλλαγές στα spreads.
Το μοντέλο μας δίκαιης αξίας δείχνει ότι το επίπεδο ισορροπίας της ισοτιμίας θα πρέπει να είναι στο 1,058 δολ./ευρώ.
Οι αγορές εμφανίζονται απρόθυμες να δώσουν ώθηση στο ράλι του ευρώ, ίσως αντικατοπτρίζοντας τις ανησυχίες σχετικά με την υποχώρηση της στερλίνας έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.
Η βραχυπρόθεσμη αποτίμηση φαίνεται αδύναμη κατά τη γνώμη μας, έπειτα από δύο στάσεις στο επίπεδο του 1,13 δολ./ευρώ.
Μία διάσπαση κάτω από το 1,1325-1,1330 δολ./ευρώ θα οδηγήσει το ευρώ χαμηλότερα, τουλάχιστον προς τα επίπεδα του 1,1270 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης