Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Stifel (εταιρεία επενδύσεων): «Κραυγή αγωνίας» από τους επενδυτές το κυνήγι για μερισματικές αποδόσεις

Stifel (εταιρεία επενδύσεων): «Κραυγή αγωνίας» από τους επενδυτές το κυνήγι για μερισματικές αποδόσεις
Το περιβάλλον της αγοράς θα συνεχίσει με έντονη μεταβλητότητα και μία ανοδική τάση, με σχετικά βραδύ ρυθμό, το οποίο είναι απογοητευτικό για τους περισσότερους επενδυτές
Μέσα σε ένα απογοητευτικό περιβάλλον, οι επενδυτές αναζητούν μερισματικές αποδόσεις και αυτό θα μπορούσε να μην είναι καλό πράγμα, σύμφωνα με δηλώσεις ειδικών στο CNBC σήμερα Τετάρτη 3 Αυγούστου.
«Το να ασχολείται κανείς με τις μειούμενες αποδόσεις δεν είναι μια ουσιαστική στρατηγική αποτελεί περισσότερο μία κραυγή αγωνίας για βοήθεια», επισημαίνει ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της η εταιρεία επενδυτικής τραπεζικής Stifel Nicolaus, Barry Bannister.
«Ο αποπληθωρισμός εξακολουθεί να αποτελεί βάρος για την αγορά αν κυνηγάτε τις μερισματικές αποδόσεις ή τα υψηλά κέρδη».
Η διαφοροποίηση είναι ακόμα το κλειδί μέσα σε ένα τοπίο που μπορεί να έχει απρόσμενους κινδύνους, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής επενδύσεων της Bernstein Global Wealth Management, Seth Masters.
«Μεγάλο κομμάτι της αναζήτησης για μερισματικές αποδόσεις είναι η επιδίωξη για ασφάλεια και οι άνθρωποι μπορούν να ανακαλύψουν ότι, στην πραγματικότητα, τα αποθέματα δεν είναι στην πραγματικότητα και τόσο ασφαλή», είπε ο Masters στο CNBC.
«Πρώτα απ' όλα, πολλές εταιρείες δεν αναπτύσσονται καθόλου και αυτό είναι ένα πρόβλημα.
Δεύτερον, πολλές είναι ευαίσθητες στα επιτόκια.
Και έτσι και για τους δύο λόγους, αν ποντάρετε σημαντικά σε άνοδο της τιμής τους υπάρχει ένας μακρύς δρόμος προς τα κάτω, αν τα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται λιγότερο ασφαλή».
Οι παρατηρήσεις ήρθαν σε μία ημέρα που η γενική αγορά κινήθηκε ελαφρώς υψηλότερα, ενώ το πετρέλαιο κέρδισε 3%.
«Το κλίμα εξακολουθεί να είναι πολύ αδύναμο, οι άνθρωποι πολύ νευρικοί και η ανάπτυξη πολύ μικρή», δήλωσε ο Masters.
«Πιστεύουμε ότι αυτό που θα δούμε είναι ένα περιβάλλον με πολλή μεταβλητότητα και μία ανοδική τάση, με σχετικά βραδύ ρυθμό.
Αυτό είναι πολύ απογοητευτικό περιβάλλον για τους περισσότερους επενδυτές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης