Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Η ΕΚΤ ανησυχεί για τις ευρωπαϊκές τράπεζες - «Καμπανάκι» για την πιστωτική επέκταση

Danske Bank: Η ΕΚΤ ανησυχεί για τις ευρωπαϊκές τράπεζες - «Καμπανάκι» για την πιστωτική επέκταση
H ΕΚΤ προειδοποιεί ότι η διαρκής υποαπόδοση των τραπεζικών μετοχών, ενδεχομένως αποτελεί ένα αρνητικό  σήμα για την πιστωτική επέκταση
Την προσοχή της στην κατάσταση που επικρατεί στις ευρωπαϊκές τράπεζες στρέφει η ΕΚΤ, σχολιάζουν οι αναλυτές της Danske Bank, εν όψει της συνεδρίασης της Πέμπτης (20/10).
Με φόντο την ανησυχία των αγορών για τις εξελίξεις στη Deutsche Bank, τα προβλήματα των ιταλικών και πορτογαλικών τραπεζών, καθώς και το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η ΕΚΤ προειδοποιεί για τους κινδύνους στην πιστωτική επέκταση.
Άλλωστε ο Mario Draghi έχει τονίσει πολλές φορές την ανάγκη για μείωση των NPLs στις τράπεζες της Ευρωζώνης.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, ο διοικητής Mario Draghi τόνισε ότι η μετάβαση της νομισματικής πολιτικής δούλεψε περισσότερο από ποτέ, ωστόσο η προσοχή τελευταία στρέφεται στις εξελίξεις που αφορούν τον τραπεζικό τομέα, σημειώνουν οι αναλυτές της Danske Bank.
«Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της ΕΚΤ, αποκάλυψαν επίσης κάποια ανησυχία σχετικά με τις τράπεζες, καθώς όπως αναφέρεται «η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο «κανάλι» του τραπεζικού δανεισμού».
Επίσης η ΕΚΤ προειδοποιεί ότι η διαρκής υποαπόδοση των τραπεζικών μετοχών, ενδεχομένως αποτελεί ένα αρνητικό σήμα για την πιστωτική επέκταση, τονίζουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης