Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «Α+» η αξιολόγηση της JP Morgan - Σταθερό παραμένει το outlook

tags :
Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «Α+» η αξιολόγηση της JP Morgan - Σταθερό παραμένει το outlook
Η Fitch επικαλείται τα ισχυρά κέρδη, τη δεσπόζουσα θέση στην αγορά των Η.Π.Α. και το εξωτερικό αλλά και την ευελιξία που παρουσιάζει στη χρηματοδότηση 
Σε «Α+» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της JP Morgan Chase η Fitch, διατηρώντας τις προοπτικές (outlook) σταθερές.
Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης δεν μετέβαλε τη βαθμολογία «F1» για τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της αμερικανικής τράπεζας.
Στη σχετική της έκθεση η Fitch επικαλείται για τα παραπάνω τα ισχυρά κέρδη της τράπεζας, τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά των Η.Π.Α. και στο εξωτερικό αλλά και την ευελιξία που παρουσιάζει στη χρηματοδότησή της μέσω της αδιάλειπτης πρόσβασης στις παγκόσμιες αγορές κεφαλαίου.
Επίσης, σχολιάζεται πως παρά την πίεση που έχει δεχθεί το χαρτοφυλάκιο της JP Morgan που έχει σχέση με την Ενέργεια, η «συνολική πιστωτική της ποιότητα παραμένει σταθερή».
Θετικά αποτιμάται και η επίδοση του 11,9% (στις 30 Σεπτεμβρίου 2016) του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET1, ο οποίος κινείται πάνω από τον στόχο του 11% που έχει θέσει η τράπεζα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης