Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Charles Schwab: Γιατί οι επενδυτές δεν θα πρέπει να παρατήσουν τις αμερικανικές μετοχές

Charles Schwab: Γιατί οι επενδυτές δεν θα πρέπει να παρατήσουν τις αμερικανικές μετοχές
Η μακρόχρονη bull αγορά της Wall Street αναμένεται να επεκταθεί
Αν και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος θα μπορούσε να παρατήσει τις αμερικανικές μετοχές αυτό το καλοκαίρι (2017), υπάρχει και κάποιοι που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά.
Σύμφωνα με τη Liz Ann Sonders της Charles Schwab αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσει κάποιος από τις αγορές.
«Οι συνθήκες για τις μετοχές φαίνονται να είναι σχετικά ομαλές, όπως φαίνεται από τη χαμηλή μεταβλητότητα και τους κύριους δείκτες που βρίσκονται κοντά σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ», γράφει η Sonders σε σχετικά ανάλυση και προσθέτει «Πιστεύουμε ότι οι (αμερικανικές) μετοχές θα κινηθούν γενικά υψηλότερα, υποστηριζόμενες από σταθερά κέρδη, χαμηλό πληθωρισμό και μια μέτρια ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας».
Η Sonders, παρά το bullish outlook για την αγορά, λέει ότι «σίγουρα δεν θα ζηλέψουμε τους επενδυτές εάν ξεκουραστούν ή χαλαρώσουν».
Εξάλλου, επεσήμανε ότι οι τεχνολογικές και ενεργειακές μετοχές δέχθηκαν ένα χτύπημα πρόσφατα, ενώ οι χρηματοπιστωτικές μετοχές και οι μετοχές υγείας σημείωσαν ράλι.
Αυτή η εναλλαγή βοηθάει τους επενδυτές να μην γίνονται υπερβολικά αισιόδοξοι, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αυτό το επικίνδυνο επίπεδο «ευφορίας» που φαίνεται στο παρακάτω γράφημα.
«Αυτή η κίνηση δύο βήματα μπρος ένα πίσω είναι αυτό που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει στην επέκταση της μακρόχρονης bull αγοράς και, προς το παρόν, συμβάλλει στην αποτροπή ενός σεναρίου" τήξης"».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης