Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Εξαφανίστηκαν το 2017 τα μετεκλογικά κέρδη των αμερικανικών μετοχών χαμηλής κεφαλαιοποίησης

BofA: Εξαφανίστηκαν το 2017 τα μετεκλογικά κέρδη των αμερικανικών μετοχών χαμηλής κεφαλαιοποίησης
Ο αντιπροσωπευτικός δείκτης Russell 2000 καταγράφει πλέον κέρδη μόλις 1% σε ετήσια βάση
Το μετεκλογικό «ράλι» που καταγράφηκε στις εισηγμένες χαμηλής κεφαλαιοποίησης –όπως και για το σύνολο της Wall Street- στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά τη νίκη του Donald Trump την 8η Νοεμβρίου 2016, ουσιαστικά αναιρέθηκε μέσα στους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, ένα ανησυχητικό σημάδι για την πορεία των αμερικανικών αγορών, σύμφωνα με την ανάλυση της Bank of America.
Ενδεικτικά, ο αντιπροσωπευτικός δείκτης Russell 2000 καταγράφει πλέον κέρδη μόλις 1% σε ετήσια βάση, υπολειπόμενος έτσι κατά πολύ τους κύριους αμερικανικούς δείκτες.
Βέβαια, η τράπεζα εξακολουθεί να παραμένει αισιόδοξη για τις εν λόγω μετοχές, αν και «βλέπει» αυξημένη πίεση αν η αμερικανική κυβέρνηση δεν εφαρμόσει τη φιλόδοξη φορολογική ατζέντα.




Ωστόσο, για το β’ 3μηνο 2017, τα εταιρικά κέρδη των εισηγμένων χαμηλής κεφαλαιοποίησης –κόντρα στην τάση– ήταν μειωμένα κατά 8% σε ετήσια βάση, όταν πέρυσι η επίδοση ήταν αυξημένη κατά 7%.
«Μέχρι πρόσφατα, οι εταιρείες χαμηλής κεφαλαιοποίησης επωφελήθηκαν από τη χαμηλή μεταβλητότητα, τη βελτίωση της ανάπτυξης και τη σύσφιξη των spreads, αλλά αυτό μπορεί να είναι αναστρέψιμο.
Τα περιθώρια κέρδους βρίσκονται ήδη κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα»...




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης