Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Σε επικίνδυνο σημείο οι αμερικανικές αγορές – Ποια γεγονότα «δείχνουν» μία διόρθωση

BofA: Σε επικίνδυνο σημείο οι αμερικανικές αγορές – Ποια γεγονότα «δείχνουν» μία διόρθωση
Η φτωχή πολιτική δράση στις Η.Π.Α. και η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου, θα δημιουργήσει μεγάλο πλήγμα στις καταναλωτικές δαπάνες
Πριν από ένα μήνα οι αναλυτές τις Bank of America μιλούσαν για ένα «κρίσιμο σημείο στις αμερικανικές αγορές σε 3 με 4 μήνες», επικαλούμενοι μία σειρά από παράγοντες που αποδείκνυαν πως τα ιστορικά υψηλά επίπεδα στη Wall Street δεν πρόκεται να διαρκέσουν.
Όντας λοιπόν πιο κοντά σε αυτό το «κρίσιμο σημείο», η αμερικανική τράπεζα -σε σημερινό σημείωμα προς τους αναλυτές- αναφέρεται εκ νέου στα ανησυχητικά σημάδια της οικονομίας αλλά και των διεθνών εξελίξεων, υπονοώντας μία δυσμενή εξέλιξη για το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Εξηγώντας, οι αναλυτές τονίζουν πως αν η φτωχή πολιτική δράση στις Η.Π.Α. και η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου, συνεχιστούν, τότε θα δημουργηθεί μεγάλο πλήγμα στις καταναλωτικές δαπάνες, μία από τις κινητήριες δυνάμεις της αμερικανικής οικονομίας.
Ως αποτέλεσμα, απειλούνται άμεσα οι αγορές από την απογοήτευση που θα προκύψει για το αμερικανικό ΑΕΠ.
Την ίδια στιγμή, μόνο τον τελευταίο μήνα, παρατηρούνται εκροές 1,3 δισ. δολαρίων εβδομαδιαίως από τη χρηματιστηριακή αγορά των Η.Π.Α., με τα κεφάλαια στη συνέχεια να κατευθύνονται (εισροές 0,5 δισ.) προς το «ασφαλές καταφύγιο» του χρυσού.
Οι αντίστοιχες εκροές στα ομόλογα, ειδικά τα υψηλής απόδοσης που θεωρούνται «σκουπίδια», είναι ακόμη μεγαλύτερες, ήτοι 3,5 δισ..
Ειδικότερα, οι εκροές από τα αμερικανικά junk την προηγούμενη εβδομάδα ανήλθαν σε 2,3 δισ. δολάρια, επίδοση που αποτελεί υψηλό 6μήνου!
Σε ό,τι αφορά και τον υπόλοιπο κόσμο, υπήρξαν για πρώτη φορά μέσα σε 6 μήνες εκροές (1,7 δισ.) από μετοχές και ομόλογα στις αναδυόμενες αγορές,

Όταν μιλούν τα... διαγράμματα:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης