Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Charles Schwab: Ο Αρμαγεδδών στα ομόλογα θα μπορούσε να επιστρέψει - Πως να προστατευτείτε

Charles Schwab: Ο Αρμαγεδδών στα ομόλογα θα μπορούσε να επιστρέψει - Πως να προστατευτείτε
Οι αναλυτές της Charles Schwab εκτιμούν ότι οι αποδόσεις των ομολόγων θα αυξηθούν από τα τρέχοντα επίπεδα
Επέστρεψε η συζήτηση σχετικά με τον Αρμαγεδδών στα ομόλογα, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι επενδυτές θα δραπετεύσουν από την αγορά προκαλώντας κατάρρευση των τιμών, αναφέρεται σε ανάλυση της Charles Schwab.
«Πιστεύουμε ότι οι αποδόσεις των ομολόγων είναι πιθανό να αυξηθούν από τα σημερινά επίπεδα καθώς η οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται και η Fed προχωρά σε σύσφιξη της πολιτικής, αλλά δεν βλέπουμε μια φούσκα στην αγορά» επισημαίνεται.
Είναι δύσκολο να βρεθούν επενδυτές που είναι χαρούμενοι όταν οι αποδόσεις είναι τόσο χαμηλές.
Επιπλέον, δεδομένου ότι τα ομόλογα έχουν συγκεκριμένη απόδοση μέχρι τη λήξη, είναι αρκετά σαφές ποια θα είναι η απόδοση της επένδυσης για μια συγκεκριμένη ασφάλεια, με την επιφύλαξη του default.
Αυτές τις μέρες, αυτές οι αποδόσεις δύσκολο προκαλούν ενθουσιασμό.
Σχετικά με τα σχεδία των ΕΚΤ και Fed για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και κατάργησης των προγραμμάτων αγορών ομολόγων, στην ίδια ανάλυση τονίζεται «η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι ότι η αγορά δεν φαίνεται να περιμένει αυστηρότερη νομισματική πολιτική ή την πιθανότητα έστω και μια μέτριας αύξησης του πληθωρισμού.
Με βάση τις τιμές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, η αγορά προβλέπει μόνο δύο αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed μέχρι το τέλος του 2018, ενώ οι προβλέψεις της Fed υποδηλώνουν τη δυνατότητα για τέσσερις τέτοιες αυξήσεις.
Ενώ η αγορά ήταν πιο ακριβής στις προβλέψεις από ό,τι η Fed τα τελευταία χρόνια, εκείνος που αποφασίζει τελικά είναι η Fed».

Πως να προστατευτούν τα χαρτοφυλάκια

Όσον αφορά στο πως μπορούν να προστατευτούν τα χαρτοφυλάκια, η Charles Schwab προτείνει τη διαχείριση της διάρκειας στο χαρτοφυλάκιο των ομολόγων ώστε να μετριαστεί ο κίνδυνος από την αύξηση των επιτοκίων.
Η μείωση της μέσης διάρκειας του χαρτοφυλακίου σας σε λιγότερο από επτά έτη και / ή η χρήση κλίμακας ομολόγων ώστε να «απλωθεί» η ωρίμανση μπορεί να είναι χρήσιμη για τη μείωση της δυνητικής μεταβλητότητας.
Παράλληλα, οι αναλυτές προτείνουν τη διαχείριση της έκθεσης σε τμήματα υψηλότερου ρίσκου της αγοράς σταθερού εισοδήματος όπου οι αποδόσεις είναι χαμηλές και το risk premium που προσφέρεται έναντι των αμερικανικών ομολόγων είναι χαμηλό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης