Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Πως θα κερδίσετε από την άνοδο του τεχνολογικού τομέα αναλαμβάνοντας περιορισμένο ρίσκο

BofA Merrill Lynch: Πως θα κερδίσετε από την άνοδο του τεχνολογικού τομέα αναλαμβάνοντας περιορισμένο ρίσκο
Ο τεχνολογικός κλάδος της Wall Street είναι ευάλωτος σε sell off
Παρά το ράλι που έχει σημειωθεί στον τεχνολογικό τομέα φέτος (2017) ο κλάδος παραμένει εύθραυστος και ευάλωτος σε sell off.
Στο πλαίσιο αυτό, η Bank of America Merrill Lynch συμβουλεύει τους επενδυτές να τοποθετηθούν εν αναμονή της επόμενης ανοδικής κίνησης κάνοντας επιλογές, που αντικατοπτρίζουν τις προσδοκίες για τη μεταβλητότητα.
«Μόνο τους τελευταίους έξι μήνες, ο τεχνολογικός κλάδος έχει υποστεί τέσσερις ημερήσιες υποχωρήσεις υπερβαίνοντας τρεις τυπικές αποκλίσεις, που είναι ο υψηλότερος αριθμός σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στην ιστορία», αναφέρεται σε σημερινή (7/9/2017) ανάλυση της αμερικανικής τράπεζας.

Screen Shot 2017 09 06 at 3.40.32 PM

Ακόμα ένα σημάδι που αποδεικνύει ότι ο τεχνολογικός κλάδος είναι εύθραυστος ότι σχεδόν τα διάφορα μέτρα αποτίμησης τους βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα μετά την τεχνολογική φούσκα του 2000.
Επίσης, δεδομένου ότι πολλοί επενδυτές έχουν αρχίσει να αγαπούν τις τεχνολογικές μετοχές, ο κλάδος έχει γίνει ευάλωτος σε απότομα sell off όταν πολλοί από τους επενδυτές αποφασίσουν να πουλήσουν την ίδια στιγμή.
«Ως εκ τούτου, οι επενδυτές που θέλουν να τοποθετηθούν για περαιτέρω ανοδική πορεία μπορούν να θελήσουν να το κάνουν μέσω επιλογών που μειώνουν το ρίσκο απότομων sell off, κυρίως λόγω του αυξανόμενου γεωπολιτικού άγχους και των πιθανών κινδύνων κλεισίματος της κυβέρνησης λόγω του ανώτατου ορίου του χρέους» επισημαίνεται στην ανάλυση της BofA.
Το πρόβλημα είναι ότι οι επιλογές από τον τεχνολογικό κλάδο είναι ακριβές διότι ο τομέας είναι πιο ασταθής από την υπόλοιπη αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης