Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Το outlook της Ανατολικής Ασίας είναι αρκετά καλό συγκριτικά με άλλες χώρες που έχουν «χτυπηθεί» από τον κορωνοϊό

JP Morgan: Το outlook της Ανατολικής Ασίας είναι αρκετά καλό συγκριτικά με άλλες χώρες που έχουν «χτυπηθεί» από τον κορωνοϊό
Ο αναλυτής της JP Morgan εκφράζει την ανησυχία για το ενδεχόμενο άρσης των περιοριστικών μέτρων σύντομα
Την εκτίμηση ότι οι προοπτικές της Ανατολικής Ασίας είναι αρκετά καλύτερο σε σχέση με άλλες χώρες του κόσμου που έχουν δεχθεί πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού.
«Πιστεύω ότι το συνολικό outlook για την Ανατολική Ασία είναι αρκετά καλό σε σχέση με άλλα χώρες του κόσμου σε οικονομικούς όρους και πιθανό σε όρους αγοράς το δεύτερο εξάμηνο του 2020» δήλωσε ο David Kelly από την JP Morgan Asset Management μιλώντας στo CNBC.
Η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα έχει καταρρεύσει καθώς οι αρχές εφαρμόζουν εκτεταμένα κοινωνικής απόστασης και lockdowns για να ελέγξουν την εξάπλωση της πανδημίας.
Αλλά ο Kelly δήλωσε ότι χώρες όπως η Νότια Κορέα, η Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ έχουν καλύτερες πιθανότητες «να ξεφύγουν από τη νόσο του Covid-19 σε σχέση με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κίνα όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός, είναι πιθανό να προχωρήσει σε επαναλειτουργία της οικονομίας καθώς έχει διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τη Δύση.
«Ίσως οι ΗΠΑ και οι δυτικές χώρες να αποφεύγουν την ανοσία της αγέλης και να περιμένουν ένα εμβόλιο, ίσως η Κίνα μπορεί να συνεχίσει με το άνοιγμα της οικονομίας ακόμα κι αν υπάρχει κάποια αύξηση στα κρούσματα τα οποία τελικά θα προσπαθήσει να θέσει υπό έλεγχο χωρίς να κλείσει πάλι την οικονομία» είπε ο Kelly.
Σύμφωνα με την JP Morgan, «το ΑΕΠ του α' τριμήνου θα είναι αρνητικό για την Κίνα αλλά το β' τρίμηνο θα υποχωρήσει κατά 20% με 25% σε ετήσια βάση.
Πρόκειται για τεράστια υποχώρηση».
Αν και στις ΗΠΑ παρατηρείται σταθεροποίηση στα νέα κρούσματα κορωνοϊού λόγω των περιοριστικών μέτρων, ο Kelly εκφράζει την ανησυχία του για την άρση των μέτρων σύντομα.
«Εάν επαναφέρει τη χώρα εκεί που ήταν πριν, ο ιός θα εξαπλωθεί ξανά.
Θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος ο δρόμος για τις ΗΠΑ μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, πιθανότατα το α' εξάμηνο του 2021» τόνισε ο ίδιος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης