Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Η κλιμάκωση της έντασης ΗΠΑ-Κίνας είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο κόσμος

JP Morgan: Η κλιμάκωση της έντασης ΗΠΑ-Κίνας είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο κόσμος
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για την εξάπλωση του κορωνοϊού
Τη στιγμή που ο κόσμος προσπαθεί να αναρρώσει από τον οικονομικό αντίκτυπο του κορωνοϊού, η αναζωπύρωση της έντασης ΗΠΑ-Κίνας θα είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο κόσμος.
Αυτό επισημαίνει ο Alexander Treves από την JPMorgan Asset Management, στον απόηχο των στοιχείων όπου φαίνεται ότι οι εξαγωγές της Κίνας ξεπέρασαν τον Απρίλιο ξεπέρασαν τις προσδοκίες.
«Αυτό σημαίνει ότι οι οικονομίες ενδεχομένως να λειτουργούν καλύτερα από ό,τι θα περίμενε κάποιος, αλλά από την άλλη πλευρά, αυτό που θα ήθελα να δω είναι το εμπορικό πλεόνασμα με τις ΗΠΑ» δήλωσε στο CNBC, ο Treves.
«Εάν η αμερικανική κυβέρνηση αποφασίσει ότι στην πραγματικότητα αυτές οι εξαγωγές δείχνουν ότι κάποιον τρόπο η Κίνα επωφελήθηκε άδικα, σε σχέση με τις προσδοκίες από τη συγκεκριμένη κατάσταση, τότε δεν αποκλείεται να δούμε αναζωπύρωση της εμπορικής έντασης» δήλωσε ο ίδιος και συμπλήρωσε «ειλικρινά μιλώντας, αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο οποιοσδήποτε από εμάς».
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες, οι ΗΠΑ έχουν εντείνει τις επιθετική ρητορική κατά της Κίνας με αφορμή την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Μάλιστα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, δήλωσε πρόσφατα ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο κορωνοϊός διέφυγε από εργαστήριο στην Ουχάν, όπου καταγράφηκαν και τα πρώτα κρούσματα.
Από τη πλευρά της, ωστόσο, η Κίνα απορρίπτει αυτούς τους ισχυρισμούς τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης