Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Longview Economics: Η bear market στη Wall Street δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα

Longview Economics: Η bear market στη Wall Street δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα
Η άνοδος της Wall Street είναι ράλι ανακούφισης και όχι bull market
Την εκτίμηση ότι η πορεία των τιμών στα υψηλής απόδοσης εταιρικά ομόλογα θα δώσει το σήμα στους επενδυτές για το πότε η bear market που πυροδοτήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού έχει φτάσει στο τέλος της, εκφράζουν αναλυτές της Longview Economics.
Ως bear market θεωρείται η ευρεία πτώση στο χρηματιστήριο, συνήθως υποχώρηση κατά 20% από τα πρόσφατα υψηλά.
Ξαφνικά, οι απότομες απώλειες στα χρηματιστήρια στις αρχές έως τα μέσα Μαρτίου βύθισαν τα διεθνή χρηματιστήρια σε bear market καθώς η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώθηκε παγκοσμίως και οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν.
Ωστόσο, τα χρηματιστήρια σημείωσαν ράλι τις τελευταίες ημέρες λόγω των πρωτοφανών νομισματικών και δημοσιονομικών πακέτων για την τόνωση της οικονομίας από τις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις, αλλά και τις προσπάθειες για το «άνοιγμα» της οικονομίας.
Οι αγορές έχουν προσπεράσει τους τρομερούς οικονομικούς δείκτες, όπως η ανεργία των ΗΠΑ, υποδηλώνοντας ότι οι επενδυτές αρχίζουν να «ποντάρουν» σε μια τύπου V ανάκαμψη της οικονομίας.
Σύμφωνα όμως με τους οικονομολόγους της Longview Economics, αυτό το σενάριο είναι πολύ αισιόδοξο, όσον αφορά το outlook τόσο των κερδών όσο και του ΑΕΠ.
Οι ίδιοι εκτιμούν ότι «η τρέχουσα πανδημία προκάλεσε σοκ όσον αφορά την προσφορά για να εξελιχθεί σε σοκ από την πλευρά της ζήτησης σε πιο παραδοσιακή ύφεση.

Ράλι ανακούφισης

Σύμφωνα με την Longview, τα spread των εταιρικών ομολόγων υψηλής απόδοσης έχουν σηματοδοτήσει το τέλος κάθε κυκλικής bear market.
Τα πιστωτικά spreads είναι η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων ενός συγκεκριμένου εταιρικού ομολόγου και ενός κρατικού ομολόγου.
«Σε αυτή την περίπτωση, τα πιστωτικά spreads δεν επιβεβαιώνουν το τέλος της bear market.
Κατά τις τελευταίες 6-7 εβδομάδες, ο S&P έχει σημειώσει ράλι 34% από τις ενδοσυνεδριακά χαμηλά του.
Ωστόσο, τα πιστωτικά spreads έχουν μεταβληθεί ελάχιστα» αναφέρεται στην ανάλυση.
Σύμφωνα με τους αναλυτές αυτή η εικόνα είναι κλασική σε ράλι ανακούφισης του χρηματιστηρίου εντός bear market.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης