Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Underweight για τις χρηματοοικονομικές μετοχές των αναδυόμενων αγορών

tags :
JP Morgan: Underweight για τις χρηματοοικονομικές μετοχές των αναδυόμενων αγορών
Σύμφωνα με την JP Morgan, το outlook για τις τράπεζες στις αναδυόμενες αγορές είναι αρνητικό
Δυσοίωνο είναι το outlook για τις τράπεζες, ενώ ο χρηματοοικονομικός κλάδος θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με την JP Morgan, που έχει σύσταση underweight για τον κλάδο στις αναδυόμενες αγορές.
«Πιστεύω ότι δεν έχουμε για σύσταση underweight για όλο το χρηματοοικονομικό κλάδο στις αναδυόμενες αγορές.
Πιστεύω ότι το outlook για τις τράπεζες -που αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι του χρηματοοικονομικού τομέα- είναι αρνητικό» δήλωσε στο CNBC ο Pedro Martins Junior από την JP Morgan.
Επίσης, επεσήμανε ότι οι τράπεζες έχουν «πολύ περιορισμένο» περιθώριο να αυξήσουν τα δανειακά τους χαρτοφυλάκια.
Και με δεδομένο ότι οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο έχουν μειώσει τα επιτόκια σε πολύ χαμηλά επίπεδα, τα περιθώρια των τραπεζών να αυξήσουν την απόδοση δανείου και άλλες προϊόντα «είναι επίσης πολύ χαμηλά».
Οι τράπεζες παγκοσμίως έχουν προειδοποιήσει για την επιδείνωση του outlook όταν ανακοίνωσαν τα οικονομικά αποτελέσματα τις τελευταίες εβδομάδες.
Τα μέτρα του lockdown σε πολλές χώρες ανάγκασαν τις επιχειρήσεις να κλείσουν προσωρινά και εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους με αποτέλεσμα τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι καταναλωτές να μην έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα τραπεζικά τους δάνεια.
Επιπλέον, η κατάρρευση τιμών του πετρελαίου έχει ζημιώσει πολλές επιχειρήσεις στον ενεργειακό τομέα κι αυτό κατά συνέπεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση των defaults και των κόκκινων δανείων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης