Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι επενδυτές «ξεπουλούν» τις μετοχές των ΙΡΟ στη Wall Street και οι τιμές... ανεβαίνουν

tags :
Οι επενδυτές «ξεπουλούν» τις μετοχές των ΙΡΟ στη Wall Street και οι τιμές... ανεβαίνουν
Οι επενδυτές «ξεπουλούν» τις μετοχές των ΙΡΟ στη Wall Street και, παραδόξως, οι αγορές κινούνται σε ιστορικά υψηλά 
Οι δείκτες Nasdaq και S&P 500 «σπάνε» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στη Wall Street, κόντρα στην τρέχουσα κατάσταση τόσο της αμερικανικής, όσο και της παγκόσμιας οικονομίας.
Όπως εύλογα έχουν αναφέρει αναλυτές και επενδυτές, πλέον οι αγορές «οδηγούνται» από τις «ενέσεις» ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών και των κυβερνήσεων, έχοντας «αποσυνδεθεί» από τα θεμελιώδη μεγέθη της πραγματικής οικονομίας.
Εκτός από τα άκρως αποθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία εν μέσω κορωνοϊού, ένας ακόμη παραλογισμός είναι ότι οι επενδυτές δεν πτοούνται από τις μεταπωλήσεις (second offerings) των κύριων μετόχων που έχουν αποκτήσει μεγάλα μερίδια σε ΙΡΟ (αρχική δημόσια προσφορά), οι οποίες φέτος έχουν φθάσει κιόλας τις 783 και τα 163 δισεκ. δολάρια, έναντι 780 για το σύνολο του 2019 -σύμφωνα με τα στοιχεία αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.
Αν και σε μία «λογική» χρηματιστηριακή αγορά η μεταπώληση των μετοχών από ΙΡΟ θα συνεπαγόταν μία χαμηλότερη τιμή, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει πλέον στη Wall Street.
Μάλιστα, οι εν λόγω μετοχές σε second offerings, έχουν αποδώσει κατά μέσο όρο 39% σε σύγκριση με την τιμή αγοράς κατά την ΙΡΟ το 2020 -όταν ο Nasdaq Composite έχει ενισχυθεί περίπου 28%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης