Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

J.P. Morgan: Ενδεχόμενη νίκη Biden στις εκλογές των ΗΠΑ μπορεί να ευνοήσει τη Wall Street

J.P. Morgan: Ενδεχόμενη νίκη Biden στις εκλογές των ΗΠΑ μπορεί να ευνοήσει τη Wall Street
Πιθανή νίκη Biden θα μπορούσε να ευνοήσει το αμερικανικό χρηματιστήριο, λένε οι αναλυτές της J.P. Morgan
Ενδεχόμενη νίκη του Δημοκρατικού υποψηφίου Joe Biden στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας στροφής προς τμήματα της αγοράς μετοχών που έχουν μείνει πίσω σε σχέση με το ράλι των προηγούμενων μηνώ, αναφέρει η J.P. Morgan.
«Πρώτα πρέπει να γίνουν οι εκλογές.
Υπάρχουν κίνδυνοι, ωστόσο μπορεί να δούμε και θετικές αλλαγές» υποστηρίζει η τράπεζα, προσθέτοντας:
«Πιθανή νίκη του Biden δεν θα πρέπει να θεωρείται αρνητική για τις αγορές.
Αντίθετα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε εσωτερικές αλλαγές».
Οι αναλυτές της J.P. Morgan, οι οποίοι για μήνες προτιμούσαν τις μετοχές ανάπτυξης, αλλά και τα αμυντικά «χαρτιά» των ΗΠΑ, λένε ότι μια πιθανή αλλαγή στην ηγεσία θα μπορούσε να αναθερμάνει την αγορά.
Επισημαίνουν δε ότι οι value stocks έχουν χαμηλές επιδόσεις εν συγκρίσει με τα κέρδη των εταιρειών, ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές «δεν έχουν πάει πουθενά» για τέσσερις μήνες.
U.S. value stocks hit a fresh low versus market leaders
Οι αναλυτές ασχολούνται με την πτώση του Nasdaq 100 τον Σεπτέμβριο - είχε τη χειρότερη πτώση του από τον Μάρτιο του 2020.
Το ράλι (+50%) στις αμερικανικές μετοχές τους τελευταίους έξι μήνες και αποτιμήσεις στους ηγέτες του rebound ωθούν επενδυτές όπως η Eaton Vance και η BlackRock Inc. να προτιμήσουν τις ευρωπαϊκές μετοχές.
Ωστόσο, στο σημείωμά τους τη Δευτέρα, οι αναλυτές της JP Morgan δεν σχολίασαν τη διάγνωση του Προέδρου Trump, ο οποίος πάσχει από Covid-19, και τις επιπτώσεις της.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο σήμερα Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.
Η J.P. Morgan προωθεί τις τοποθετήσεις σε αμυντικούς και αναπτυξιακούς τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, η τεχνολογία, αντί της Ενέργειας ή του χρηματοοικονομικού κλάδου.
Ωστόσο, πλέον, εν όψει εκλογών, εξετάζει μια αλλαγή πολιτικής.
Πέρα από το γεγονός ότι το πολιτικό τοπίο θα ξεκαθαρίσει μετά τις 3 Νοεμβρίου, η τράπεζα αναμένουν ένα μεγάλο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης της οικονομίας, αλλά και θετικά νέα από το μέτωπο του κορωνοϊού.
European stocks have been trading in a narrow corridor since June
Παρότι πολλοί συμμετέχοντες στην αγορά ανησυχούν για την αβεβαιότητα και την αστάθεια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν οι εκλογές στις ΗΠΑ, η JP Morgan είπε ότι οι πιθανότητες για ένα σαφές εκλογικό αποτέλεσμα αυξάνονται.
Πιθανή εκλογή Biden θα συνδεθεί με υψηλότερους φόρους, ωστόσο οι αναλυτές λένε ότι, υπό το φως της οικονομικής επιβράδυνσης, είναι πιθανό να δώσει προτεραιότητα στην ανάκαμψη των επιχειρήσεων και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης