Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Jefferies: Άνοδος στις 4.295 μονάδες ή +13% για τον S&P 500 έως το τέλος του 2021

tags :
Jefferies: Άνοδος στις 4.295 μονάδες ή +13% για τον S&P 500 έως το τέλος του 2021
Οι Δημοκρατικοί θα λάβουν γενναίες αποφάσεις, αναφέρει η Jefferies
Θεαματική άνοδο στο ύψος των 4.295 μονάδων, ή +13%, από τα τρέχοντα επίπεδα εκτιμά για τον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 η επενδυτική τράπεζα Jefferies.
Τα μέλη των Δημοκρατικών που βρίσκονται στο Κογκρέσο είναι αποφασισμένα να λάβουν μεγάλες και γενναίες αποφάσεις, με επίκεντρο τομές όπως η βιομηχανία και ο χρηματοπιστωτικός τομέας, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο επικεφαλής αναλυτής της Jefferies, Sean Darby.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Darby, η νέα κυβέρνηση Biden αναμένεται να λάβει νέα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, τα οποία, όπως έχει σχεδιαστεί, θα κατευθυνθούν προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις υποδομές.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αυτή η στρατηγική επιλογή θα ευνοήσει μέταλλα που χρησιμοποιούνται ευρέως στις ΑΠΕ, όπως ο χαλκός.
Η Jefferies αναφέρει ότι και ο βιομηχανικός τομέας θα λάβει ώθηση, καθώς «γεφυρώνει τέλεια τα ζητήματα ανάπτυξης υποδομών και τις δαπάνες».

Wall Street 

Οι μετοχές εταιρειών που ανήκουν στον χρηματοπιστωτικό κλάδο θα αποδώσουν εξίσου καλά το 2021, εν όψει των νέων δημοσιονομικών μέτρων που απεργάζονται οι Δημοκρατικοί, τα οποία θα εντείνουν, όμως, τις πληθωριστικές πιέσεις και θα αυξήσουν την απόδοση των αμερικανικών ομολόγων.
Στο μεταξύ, η Jefferies θεωρεί πως ο S&P 500 θα φτάσει τις 4.295 μονάδες μέχρι το τέλος του 2021, μια αύξηση της τάξεως του 13%.
Όπως επισημαίνει ο Darby, η «αριστερή» ατζέντα των Δημοκρατικών θα έχει ισχυρή επίδραση στην οικονομική δραστηριότητα – αν και μπορεί να μην υλοποιηθεί στο ακέραιο λόγω της ισχνής πλειοψηφίας των «μπλε» στη Γερουσία.
Επίσης, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, δεν πρόκειται να προβεί σε δραματικές αλλαγές τα επόμενα δύο χρόνια.
Σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον, η Jefferies θεωρεί θετική την προοπτική για το αμερικανικό χρηματιστήριο.
Ο Darby εκτιμά ότι οι εταιρικές πωλήσεις θα αυξηθούν σε ετήσια βάση, ενώ είναι bullish για τη βιομηχανία, τις πρώτες ύλες και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.
Στον αντίποδα, παραμένει bearish για το real estate και τις υπηρεσίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης