Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

GoldSwitzerland: Η προσφορά χρήματος το 2020 εκτινάχθηκε στα 14 τρισ, οι αγορές είναι Frankenstein - Στροφή σε Bitcoin και χρυσό

GoldSwitzerland: Η προσφορά χρήματος το 2020 εκτινάχθηκε στα 14 τρισ, οι αγορές είναι Frankenstein - Στροφή σε Bitcoin και χρυσό
Ο χρυσός είναι η μόνη δύναμη που θα νομιμοποιήσει την επόμενη παγκόσμια τάση που είναι τα κρυπτονομίσματα.... GoldSwitzerland
Σχετικά Άρθρα
Η προσφορά χρήματος μόνο το 2020 ήταν 14 τρισεκ. δολάρια η μεγαλύτερη προσφορά χρήματος στην παγκόσμια ιστορία και το αποτέλεσμα αυτής της ακραίας προσφοράς χρήματος Μ3 είναι η δημιουργία αγορών Frankenstein αναφέρει η GoldSwitzerland ελβετικός επενδυτικός όμιλος με εξειδίκευση σε μεγάλους επενδυτές.

Οι σημαντικότεροι αριθμοί του 2020 – Ο μαγικός αριθμός 14

Κοιτάζοντας το 2021 και αναλύοντας το 2020 μόνο ένας αιρθμός μας έμεινε το 14.
Τι είναι το 14 είναι ο αριθμός των τρισεκατομμυρίων κατά την οποία η συνολική προσφορά χρήματος αυξήθηκε στις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Ιαπωνία και σε οκτώ άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες σε ένα μόνο έτος, το 2020.
Απίστευτο.
Φυσικά, άλλοι αριθμοί έχουν σημασία με τρόπους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως, όπως τα σχεδόν 1,91  εκατομμύρια θάνατοι που αποδίδονται σε μια παγκόσμια πανδημία που έπληξε το 2020, η οποία προκάλεσε την μεγαλύτερη και πιο σύντομη παγκόσμια ύφεση μετά τη Μεγάλη Ύφεση.
Όσον αφορά άλλους αξιομνημόνευτους αριθμούς του 2020, και παρά την οικονομική ύφεση, ο δείκτης Dow Jones έφθασε στις 31.000 μονάδες καθώς το παγκόσμιο ΑΕΠ υποχώρησε, οι οικονομίες βυθίστηκαν και ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι οι κεντρικές τράπεζες ορίζουν τους κανόνες του χειραγωγούμενου παιχνιδιού.
Έχει δημιουργηθεί μια ακραία φούσκα στις αγορές τύπου Frankenstein, όλοι ξέρουν ότι αυτό που συμβαίνει είναι άρρωστο αλλά το αποδέχονται ως φυσιολογικό.  
Εν ολίγοις, καθώς οι καραντίνες ακόμη συνεχίζονται και το εμβόλιο θα διατεθεί, κάθε περιουσιακό στοιχείο κινδύνου, από μετοχές έως κρυπτονομίσματα κατέγραψαν αύξηση 66% π.χ. ο δείκτης μετοχών MSCI All-Country).

Ο Frankenstein συνεχίζεται

Όλα τα προβληματικά ομόλογα στον πλανήτη σημειώνουν ρεκόρ με τις αποδόσεις να καταγράφουν συνεχώς ιστορικά χαμηλά.
Ενώ έως σήμερα 6 φορές έχει αυξηθεί η τιμή του Bitcoin.
Στις αγορές καταγράφεται μια συλλογική τρέλα εξαιτίας των τυφλών κεντρικών τραπεζιτών.
Όχι δεν είναι η επίδραση του Martini (αλκοολούχο ποτό) είναι ο Frankenstein
Η εξήγηση της επαίσχυντης αποσύνδεσης μεταξύ των assets υψηλού κινδύνου και των οικονομιών δεν απαιτεί διδακτορικό στα εφαρμοσμένα μαθηματικά ή την οικονομική ιστορία.
Απλά πρέπει να κατανοήσεις κάτι απλό.
Δηλαδή, όσο περισσότερο οι αγορές τροφοδοτούνται με ρευστό, τόσο καλύτερα νιώθουν, τόσο πιο τρελά συμπεριφέρονται.
Στη συνέχεια, φυσικά, έρχεται η καταστροφή, πάντα έρχεται η καταστροφή.
Φυσικά, ενώ πίνοντας Martini, τέτοιες νηφάλιες σκέψεις εξαφανίζονται - αντικαθίστανται από μια σχεδόν τρελή αισιοδοξία, δηλαδή το είδος της μεθυσμένης συμπεριφοράς που είναι γνωστό στις αγορές ως μανία.
Το ποσό των παραδοσιακών νομισμάτων (fiat) που δημιουργήθηκαν το 2020 σχεδόν 14 τρισεκ. δολάρια M3 έχει κάνει ακόμη και τους πιο έξυπνους επενδυτές να φαίνονται λίγο ανόητοι, σαν ένα καζίνο.

Το ψεύτικο χρήμα

Στα 94,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, έχει φθάσει η πλημμύρα των ψεύτικων χρημάτων παγκοσμίως και οι αγορές πλέον έχουν μετατραπεί σε χαρτοπαικτικές λέσχες.
Αντί για ήρωες, οι παγκόσμιες αγορές καθοδηγούνται τώρα από αντι-ήρωες, από ένα twitter ή μια παρέμβαση κεντρικής τράπεζας.
Αντί να επικροτήσουμε αυτούς τους κεντρικούς τραπεζίτες (το βιβλίο του Bernanke είχε τον τίτλο «Το θάρρος να ενεργήσεις»), θα έπρεπε να έχουμε το κουράγιο να τους απαξιώσουμε, γιατί οι κεντρικές τράπεζες έχουν κυριολεκτικά δολοφονήσει τα παγκόσμια νομίσματα μέσω της νομισματικής πολιτικής.
Συνολικά, τα περιουσιακά στοιχεία του ισολογισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ της FED, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Τράπεζας της Ιαπωνίας και της Τράπεζας της Αγγλίας είναι πλέον πάνω από το 54% του συνολικού ΑΕΠ των χωρών τους.
https://cms.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2021-01-06_9-42-08.jpg?itok=RgR_A29s
https://cms.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2021-01-06_9-42-52.jpg?itok=QKP1tcw2
Οι μεθυσμένοι (θαρραλέοι κληρονόμοι) του Bernanke στην Fed αντλούν 120 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα από τον αέρα για να αγοράσουν απαξιωμένα περιουσιακά στοιχεία τύπου IOU για να σώσουν τις αγορές μετοχών και ομολόγων καθώς οι πραγματικές οικονομίες ακόμη σέρνονται.

Παγκόσμια Ομόλογα που δεν έχουν αξία

Και να θυμάστε: Καθώς αυξάνεται η ζήτηση ομολόγων (τεχνητή) και οι τιμές ομολόγων εκτοξεύονται), οι αποδόσεις των ομολόγων (και συνεπώς τα επιτόκια) μειώνονται.
Χάρη στο Martini Effect των κεντρικών τραπεζών που καταναλώνουν ρευστότητα, οι αποδόσεις των παγκόσμιων ομολόγων έχουν υποχωρήσει σε έναν άνευ προηγουμένου μέσο όρο κάτω του 1%, όπως καταγράφεται στον δείκτη Barclays Global Aggregate Bond Index.
Ακόμα πιο ενοχλητικό, ωστόσο, είναι το θλιβερό γεγονός ότι το ποσό των ομολόγων με αποδόσεις κάτω από το μηδέν (και επομένως τεχνικά χρεοκοπημένα) έχουν φθάσει στα 18 τρισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που αποδεικνύει εμπειρικά ότι οι αγορές και οι επενδυτές (αν θέλετε ακόμα να τις ονομάζετε αγορές) είναι κλινικά άρρωστες.
Οι κάτοχοι των ομολόγων αγοράζουν ομόλογα για να πάρουν το τίποτε και πληρώνουν για να πάρουν το τίποτε.
Ο βασικός λόγος είναι απλός που έχουν δημιουργηθεί 18 τρισεκ. δολάρια ομόλογα με αρνητικό επιτόκιο.
Για να επηρεάσουν κάποιους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές και να συντηρηθεί ο Frankenstein υπό την επήρεια του Martini.
Όμως, αν είστε σε ασύμμετρα τυχεροί θα μπορεί να πάρετε ομόλογα με απόδοση 4,5%, τύπου IOU από τη Λευκορωσία ή τη Γκάνα…

Από Bad Bonds σε ακραία φουσκωμένες μετοχές

Φυσικά, αυτοί οι επενδυτές αισθάνονται κόπωση από την μη απόδοση των ομολόγων δεν φαίνεται να ενοχλούνται να πληρώνουν 31 φορές τα κέρδη σε ένα εξίσου φουσκωμένο παγκόσμιο χρηματιστήριο, σύμφωνα με τους τελευταίους δείκτες PE στον MSCI All-Country World Index.
Εν ολίγοις, οι επενδυτές ομολόγων τρέχουν στην πυρκαγιά των μετοχών.
Περιττό να πούμε, ότι στην Wall Street αγνοούνται τα γεγονότα περί υπερβολικής αποτίμησης και προωθείται η προπαγάνδα ότι «όλα θα είναι καλά».
Οι επενδυτικές τράπεζες υπόσχονται εξαιρετικά αισιόδοξες αναθεωρήσεις κερδών για το 2021 στα όρια του επαίσχυντου καθοδηγούμενες ως επί το πλείστον από πρωτοσέλιδα περί εμβολίων που υπόσχονται την επιστροφή στο φυσιολογικό που δεν ήταν ποτέ φυσιολογικό, ακόμη και πριν από το COVID.
Δείτε πιο προσεκτικά αυτές τις αισιόδοξες αναθεωρήσεις  
Η τελευταία φορά που η Wall Street προέβη σε τέτοιες αισιόδοξες προβολές ήταν τον Ιανουάριο του 2018 και αυτό που ακολούθησε ήταν απλά συντήρηση, δεν υπήρξαν θετικές αναθεωρήσεις.
https://cms.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2021-01-06_9-44-02.jpg?itok=QW18q5KD
Υπάρχει μέρος για να κρυφτείτε;

Κάποια στιγμή η επήρεια του Martini θα φύγει και ο Frankenstein θα δει τον εαυτό του στον καθρέφτη.
Τότε η φούσκα θα σκάσει.
Περιττό να πούμε ότι η απάντηση δεν βρίσκεται στην παγκόσμια αγορά συναλλάγματος.
Ο χρυσός αυξάνεται ως απόθεμα αξίας πάνω από 80% από το 2000.
Ο χρυσός, δεν μπορεί να παραβιαστεί, να αναπαραχθεί ή να αποδομηθεί ή να χακαριστεί από χάκερς της Ρωσίας και Κίνας.
Ο φυσικός χρυσός υπερνικάει τα κρυπτονομίσματα.
Δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία ότι οι κύκλοι μετακινούνται με τον καιρό, και ακριβώς όπως η βιομηχανική επανάσταση αντικατέστησε τη γεωργική επανάσταση, η νέα εποχή και ο κύκλος της τεχνολογίας είναι εδώ, και αυτό περιλαμβάνει κρυπτογράφηση και blockchain.
Η πρόσφατη επενδυτική μανία για το Bitcoin, δυστυχώς, δεν είναι αστείο, και όπως ο χρυσός, αντιπροσωπεύει μια κοινή δυσπιστία στις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες και στα ολοένα και πιο κωμικά νομίσματά τους.
Τα Cryptos και το blockchain είναι επομένως αναπόφευκτο κομμάτι της σημερινής και της μελλοντικής εποχής και αυτό το μέλλον θα είναι ευμετάβλητο αλλά επιβραβευμένο για όσους θέλουν να γίνουν πλούσιοι, κάτι που σίγουρα ισχύει σήμερα για τους κατόχους Bitcoin.
Αλλά για όσους θέλουν να παραμείνουν πλούσιοι, η ίδια η μεταβλητότητα και το ράλι της κρυπτογράφησης όπως το Bitcoin είναι αποδεικτικά στοιχεία ότι δεν θα είναι από μόνες τους, πηγή πραγματικής νομισματικής σταθερότητας.
Με άλλα λόγια, ο χρυσός, αυτό το «λείψανο του παρελθόντος» θα ξαναγίνει μέρος της μελλοντικής λύσης.
https://cms.zerohedge.com/s3/files/inline-images/mg_gold-1.jpg?itok=oyKWZZTU
Το παρελθόν είναι Πρόλογος

Όσον αφορά το χρυσό, το παρελθόν είναι πρόλογος.
Τα κρυπτονομίσματα δεν είναι η απάντηση στα πραγματικά  χρήματα σε μια παγκόσμια νομισματική καταστροφή που νομοτελειακά θα έρθει.
Η κεντρική σας τράπεζα δεν θα αντικαταστήσει ένα νόμισμα fiat με ένα κρυπτονόμισμα.
Ούτε το Bitcoin θα βρεθεί στον ισολογισμό της Fed ή θα αντικαταστήσει τα αποτυχημένα SDRs του ΔΝΤ.
Όποια και αν είναι η τεχνολογία blockchain ή η «παγκόσμια τράπεζα κρυπτογράφησης» οι τραπεζίτες της Μεγάλης Επαναφοράς ή «Bretton Woods II» θα αποφασίσουν ξανά για το μέλλον και ο χρυσός θα είναι στο ποσκήνιο.
Η επίλυση μιας παγκόσμιας κρίσης χρέους 280 τρισεκ. δολαρίων καθοδηγείται από τα παραδοσιακά νομίσματα fiat χωρίς χρυσό, προσθέτοντας απλώς περισσότερα παγκόσμια χρέη που πληρώνονται από μια νέα τάση που δεν περιλαμβάνει χρυσό την εναλλακτική του blockchain.
Τα κρυπτονομίσματα έχουν μέλλον αλλά ως νέο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα, θα είναι άχρηστα, εκτός εάν ο χρυσός αποτελεί μέρος της αποτίμησης και της υποστήριξής τους.
Εν ολίγοις, η τεχνολογία κρυπτογράφησης είναι νέα αλλά ο χρυσός, όπως πάντα, ήταν ήδη εδώ και παραμένει ο μεγάλος εγγυητής.
Σήμερα ο πλανήτης στηρίζεται σε χρήμα που είτε εκτυπώνεται από τις κεντρικές τράπεζες, είτε δημιουργείται ηλεκτρονικά - λογισμικά.
Όσον αφορά τα πραγματικά χρήματα, τα παλιά είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να νομιμοποιήσει τις νέες τάσεις και ο χρυσός είναι η μόνη δύναμη που θα νομιμοποιήσει την επόμενη παγκόσμια τάση που είναι τα κρυπτονομίσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης