Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Έρχεται πτώση στη Wall Street, αγοράστε στα χαμηλά

Goldman Sachs: Έρχεται πτώση στη Wall Street, αγοράστε στα χαμηλά
Οι αναλυτές της Goldman Sachs θεωρούν πως πιθανή επικείμενη διόρθωση θα αποτελέσει πρώτης τάξεως ευκαιρία για αγορές στα χαμηλά

Τα μηδενικά επιτόκια και τα τεράστια δημοσιονομικά πακέτα στήριξης, όπως και τα υψηλά ποσοστά αποταμίευσης, εξυφαίνουν ένα νέο μεταϋφεσιακό αφήγημα, αναφέρει η Goldman Sachs, που, αφού εκτιμά πως έρχεται διόρθωση, παροτρύνει τους traders και επενδυτές να αγοράσουν στα χαμηλά.
Το χρηματιστήριο συνεχίζει την ανοδική του κατεύθυνση, αν και εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσει πιέσεις.
Από την άλλη, οι αναλυτές της Goldman Sachs θεωρούν πως πιθανή επικείμενη διόρθωση θα αποτελέσει πρώτης τάξεως ευκαιρία για αγορές στα χαμηλά.

Tάση

Οι μετοχές, μέχρι στιγμής ακολουθούν πιστά την ίδια τάση ανάκαμψης που παρατηρήθηκε μετά την Παγκόσμια Χρηματοπιστωτική Κρίση, πριν από μια δεκαετία, σύμφωνα με ανάλυση της αμερικανικής τράπεζας την Τρίτη 19 Ιανουαρίου.
Οι τιμές ανέκαμψαν γρήγορα από τα χαμηλά, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να επωφεληθούν από την ευρύτερη ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας.
Παρ’ όλα αυτά, το χρηματιστήριο διόρθωσε έναν χρόνο αφότου έπιασε πάτο το 2009.
Η τρέχουσα επενδυτική ψυχολογία, με άλλα λόγια, υποεκτιμά την αναλογία του τότε με το σήμερα.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η όρεξη για ανάληψη ρίσκου βρίσκεται πάνω από το 1, ένα επίπεδο στο οποίο συνήθως έχει προηγηθεί πτώση.
«Η αγορά κινείται ανοδικά με τα καλά νέα, αλλά επιλέγει, σε μεγάλο βαθμό, να αγνοήσει τα ασθενέστερα δεδομένα και τα αυξανόμενα ποσοστά κρουσμάτων» υποστηρίζει η Goldman Sachs.
Οι ταχύτατες κεφαλαιακές ροές και τα σχετιζόμενα με αυτές περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν κίνδυνο καθιστούν πολύ πιθανή μια διόρθωση σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Θα υπάρξει νέα bear market;

Βέβαια, όπως αναφέρει η αμερικανική τράπεζα, είναι απίθανο το ενδεχόμενο να υπάρξει μια νέα «αγορά αρκούδας».
Ο δείκτης Bull/Bear της Goldman Sachs πρόσφατα κατρακύλησε, κάτω από το κατώφλι του 70% το οποίο το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θεωρεί ζώνη κινδύνου.
Όπως φαίνεται λοιπόν, η αγορά είναι σε πρώιμη ανοδική φάση και η ανάληψη κινδύνων οδηγεί σε κέρδη, καθώς η παγκόσμια οικονομία σταθεροποιείται.

«Ταύροι και αρκούδες»

Η μετάβαση από ταύρους σε αρκούδες πολλές φορές χαρακτηρίζεται από ισχυρή μεταβλητότητα και σύντομες οπισθοχωρήσεις, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ή αρχίζουν να αμφιβάλουν ότι η όποια ανάκαμψη τιμολογείται.
Η τάση θα οδηγήσει σε φούσκα τους επόμενους μήνες, αλλά οι επενδυτές που μπορούν να εξετάσουν τακτικούς κινδύνους θα πρέπει να «θεωρήσουν οποιαδήποτε διόρθωση ευκαιρία αγοράς».
Η χρηματοπιστωτική κρίση ανέδειξε τα τρωτά σημεία της οικονομικής δραστηριότητας, δημιουργώντας μια διαρθρωτική «αγορά αρκούδας».
Από την άλλη, η σημερινή ύφεση που βασίζεται σε γεγονότα πιθανότατα θα «επιστρέψει» μόλις αρθούν τα lockdowns.
Τα μηδενικά επιτόκια και τα τεράστια δημοσιονομικά πακέτα στήριξης, όπως και τα υψηλά ποσοστά αποταμίευσης, εξυφαίνουν ένα νέο μεταϋφεσιακό αφήγημα.
Οι μετοχές - ιδιαίτερα οι κυκλικές και οι αξίες- μπορούν να αυξηθούν μακροπρόθεσμα καθώς η οικονομία ανακάμπτει και οι επενδυτές προσπαθούν να αξιοποιήσουν μια νέα bull market.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης