Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η πολιτική Biden είναι ευνοϊκή για το πετρέλαιο

Goldman Sachs: Η πολιτική Biden είναι ευνοϊκή για το πετρέλαιο
Ιδιαίτερα ευνοϊκή είναι για το πετρέλαιο η πολιτική του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, αναφέρει η Goldman Sachs
Σχετικά Άρθρα

Ιδιαίτερα ευνοϊκή για το πετρέλαιο και τα συνδεόμενα με αυτό assets είναι η πολιτική του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε έκθεσή της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
Ειδικότερα, τα πρώτα προεδρικά εκτελεστικά διατάγματα περιέχουν περιορισμούς εξόρυξης για τις πετρελαϊκές εταιρείες της Βόρειας Αμερικής.
Από την άλλη, φαίνεται πως οι κυρώσεις στο Ιράν παραμένουν.
Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη στη ζήτηση λόγω των μαζικών εμβολιασμών και την αρση των συνακόλουθων περιοριστικών μέτρων, αναμένεται να ωθήσουν τις τιμές του πετρελαίου προς τα πάνω.
Υπενθυμίζεται πως ο νέος πρόεδρος επιθυμεί επίσης να υπάρξει ενεργειακή στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Οι αλλαγές Biden

Το υπουργείο Εσωτερικών επέβαλε την Τετάρτη μορατόριουμ 60 ημερών στις άδειες για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ομοσπονδιακά εδάφη και ύδατα.
Αυτό το διάταγμα είναι προσωρινό και δεν θα έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο στην παραγωγική δραστηριότητα σε βραχυπρόθεσμη βάση.
Από την άλλη, παρότι έχει προσωρινό χαρακτήρα, η νέα κυβέρνηση θεωρεί δέσμευσή της να σταματήσει να μισθώνει ομοσπονδιακές εκτάσεις, έχοντας ως προτεραιότητα την πράσινη ατζέντα της.
Από μόνες τους, αυτές οι ενέργειες δεν δείχνουν «σύσφιξη» της παραγωγής πετρελαίου.
Παρότι οι παραγωγοί επικεντρώνονται στις αποδόσεις των μετόχων για την αύξηση της παραγωγής, οι επενδυτές ενδέχεται να υποστηρίξουν μια πολιτική επιθετικών γεωτρήσεων για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερες ταμειακές ροές.
Η εστίαση της αμερικανικής κυβέρνησης στις δημοσιονομικές δαπάνες και τα πρόσφατα σχόλια σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική είναι πιθανό να συμβάλουν στην ενίσχυση της αγοράς πετρελαίου το 2021 - 2022.

To νέο πακέτο Biden

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, το πακέτο ελάφρυνσης Biden αναμένεται να φτάσει το 1,1τρισεκατομμύριο δολάρια – κάτι που θα ενισχύσει τη ζήτηση για πετρέλαιο κατά 200 χιλιάδες βαρέλια καθημερινά.
Επίσης, θετικά θα επιδράσει στην καμπύλη ζήτησης και η αύξηση στην ταχύτητα των εμβολιασμών.
Τέλος, η καθυστέρηση στην άρση των κυρώσεων σε ό,τι αφορά το Ιράν θα ενισχύσει τη θετική προοπτική για τις τιμές του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης